Skip to main content

... ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

    1 Βελτιστοποίηση των επιπέδων ινσουλίνης και λεπτίνης. Από όλες τις στρατηγικές, αυτή μπορεί ίσως να έχει την πιο σημαντική επίδραση στην μακροημέρευση σου. Μπορείς να το επιτύχεις τροποποιώντας τη δίαιτα σου έτσι ώστε να αποφεύγεις κατά το πλείστον φρουκτόζη και άλλα σάκχαρα, κόκκους (που περιέχουν υδατάνθρακες) ή άλλα προ-φλεγμονώδη συστατικά όπως συνθετικά λιπαρά τρανς. Και εκτός από αυτά η άσκηση είναι επίσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για ανακτήσεις την ευαισθησία των υποδοχέων ινσουλίνης σε φυσιολογικά επίπεδα.  

2 Μάθε πώς να διαχειρίζεσαι σωστά το στρες. Οι αρνητικές επιδράσεις του στρες μπορούν να επιδεινώσουν δραματικά κάθε πρόβλημα υγείας που τυχόν σου παρουσιαστεί. Έτσι είναι αναγκαίο να το θέσεις κάτω από τον έλεγχο σου. Η ομοιοπαθητική ιατρική μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό με φυσικό τρόπο και η βιοανάδραση μπορεί να σε εκπαιδεύσει να πάρεις πραγματικά τη διαχείριση του στρες κάτω από τον απόλυτο έλεγχο σου.  

3 Βελτιστοποίησε τα επίπεδα της βιταμίνης D σου, κυρίως με επαρκή έκθεση στον ήλιο ή και διατροφικό συμπλήρωμα αν η ηλιοφάνεια δεν είναι αρκετή.  

4 Αύξησε την πρόσληψη σε ωμέγα 3 λιπαρά. Η πιο πλούσια πηγή ω3 λιπαρών θεωρούνται τα ψάρια, τα θαλασσινά και ο λιναρόσπορος.  

5 Πάρε τα περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις τροφές. Καλές πηγές θεωρούνται τα μύρτιλα (blueberries), τα βακκίνια (cranberries), τα σμέουρα (raspberries), κεράσια, φασόλια και αγκινάρες.  

6 Πάρε την απαραίτητη ρεσβερατρόλη με φυσικό τρόπο. Η ρεσβερατρόλη φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματική στην αποτροπή πολλών ασθενειών που συνδέονται με τη γήρανση, συχνά αναφέρεται σαν «πηγή νεότητας» η οποία μπορεί να παρατείνει τη ζωή. Καλές πηγές ρεσβερατρόλης είναι οι φλούδες σταφυλιών, σπόροι, τα σμέουρα (raspberries) και τα μούρα (mulberries).  

7 Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για την αύξηση της HDL χοληστερίνης η οποία έχει προστατευτική δράση στην καρδιά και την ενεργοποίηση του εγκεφαλικού μεταβολισμού με έναν τέτοιο τρόπο που προστατεύει από τη νόσο Αλτσάϊμερ (μεταξύ άλλων).   8 Απόφυγε χημικά, τοξίνες και ουσίες που δηλητηριάζουν το σώμα σου, όσο αυτό είναι δυνατόν.