Skip to main content

ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑ;

Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΟΤΑΝ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ


Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης εναντίον τους, τόσο ο Σπύρος Διαμαντίδης όσο και όλοι οι γιατροί συνεργάτες του που αντιμετώπισαν τη λαίλαπα των άδικων όπως αποδείχθηκε κατηγοριών, υποστήριξαν ότι επρόκειτο για μια σκευωρία που είχε στόχο αυτούς οι οποίοι με την υψηλή θεραπευτική τους αποτελεσματικότητα, έθιγαν τα συμφέροντα κάποιων που ήθελαν τα πράγματα αλλιώς στο χώρο της υγείας. (ΣΧΕΤ)
Μερικοί λένε «χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει». Εμείς λέμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στην ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη έδρασαν τα «καπνογόνα». Και σήμερα είναι εύκολο να δράσουν τα «καπνογόνα» τα οποία χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτα, δημιουργούν καπνό και αντάρα για να παραπλανήσουν τον κόσμο. Ο στόχος των ανταγωνιστών του Σπύρου Διαμαντίδη ήταν να καταστρέψουν τη δημόσια εικόνα του και να προκαλέσουν φόβο και αμφιβολία σχετικά με τον ίδιο και τους συνεργάτες του. (ΣΧΕΤ)
Αυτοί που χάλκευσαν την υπόθεση κατά του Σπύρου Διαμαντίδη ήξεραν πολύ καλά ότι όλα όσα παρουσίαζαν ήταν ψευδείς και  αστήρικτες κατηγορίες. (ΣΧΕΤ)
Πόνταραν όμως στο ότι μέχρι να μπορέσει ο Σπύρος Διαμαντίδης να αποδείξει την αθωότητα του, αν ποτέ μπορούσε, θα είχε καταστραφεί πλήρως και θα είχε λυγίσει κάτω από το βάρος της τεράστιας υπόθεσης που του δημιουργήσανε. Όμως επειδή όπως λέει ο λαός «υπάρχει και Θεός» συνέβησαν ορισμένα γεγονότα τα οποία ανέτρεψαν την κατάσταση και έδωσαν τη δυνατότητα στον Σπύρο Διαμαντίδη και τους συνεργάτες του να αποδείξουν την αθωότητα τους. (ΣΧΕΤ)
Το ότι όλη επίθεση εναντίον του ήταν σκευωρία και αποτέλεσμα «καπνογόνων», αποδεικνύεται από το μέγεθος της και την εξέλιξη της. Είναι πρωτοφανές στα Ελληνικά ποινικά χρονικά για μια ομάδα ιατρών που δεν είχαν καμία δοσοληψία με δικαστήρια μέχρι την 29η Ιουνίου 1995 που έγινε η εισβολή στο χώρο τους, να τους αποδοθούν μαζεμένα 28 συνολικά κατηγορίες πλημελληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα. (ΣΧΕΤ)
Τέτοιος αριθμός κατηγοριών δεν αποδόθηκε ούτε σε τρομοκρατικές ομάδες που ασχολούντο καθημερινά με παράνομες πράξεις και θα μπορούσε να ήταν κατανοητό, αλλά όχι για γιατρούς που ασχολούντο όλο το 24ωρο με την επιστήμη και τους ασθενείς τους. Η κοινή γνώμη και κυρίως όσοι άνθρωποι τους γνώριζαν, και ήταν πάρα πολλοί, κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή ότι η υπόθεση ήταν στημένη  και την απέδωσαν σε συμφέροντα που είχαν θιγεί από την μεγάλη θεραπευτική αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη. (ΣΧΕΤ)
Η πλήρης απόδειξη όμως της σκευωρίας έγινε μέσα από στις δικαστικές αίθουσες με τις 28 αθωώσεις. (ΣΧΕΤ)
Το να έχει κανείς μία ή δύο κατηγορίες στην πλάτη του και να αθωωθεί είναι κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Όταν όμως κάποιος έχει στην πλάτη του 28 κατηγορίες και αθωώνεται από όλες τις 28 κατηγορίες, σημαίνει ότι οι κατηγορίες αυτές ήταν αστήρικτες και ο μεγάλος αριθμός τους υποδηλώνει στήσιμο και σκευωρία. Εκτός αυτού μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις των 28 υποθέσεων ξεσκεπάστηκαν πολλές ψευδορκίες και πλαστογραφίες των «μαρτύρων» κατηγορίας που όπως αποδείχθηκε δρούσαν κάτω από την πίεση ενός κεντρικού διευθυντηρίου. (ΣΧΕΤ)
Βέβαια η ψυχική και οικονομική καταπόνηση μαζί με το κοινωνικό κόστος συνέθεταν έναν ογκόλιθο με τεράστια πίεση που όμως όλοι οι γιατροί ενωμένοι και με πίστη στο καθήκον τους απέναντι στον άνθρωπο, την άντεξαν και επιβίωσαν. Οι τρεις δικαιώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που επακολούθησαν μετά τις προσφυγές τους, επισφραγίζουν το γεγονός ότι επρόκειτο για σκευωρία. (ΣΧΕΤ)
Στην υπόθεση της ομοιοπαθητικής ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη είχαν δράσει πράγματι τα «καπνογόνα».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ένδειξη (ΣΧΕΤ) στα κείμενα, σημαίνει ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ δηλαδή επίσημα, επικυρωμένα δικαστικά έγγραφα όπως δικαστικές αποφάσεις, αγωγές, μηνύσεις, δικαστικά βουλεύματα, εξώδικα, βιντεοσκοπήσεις, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, επικυρωμένες βεβαιώσεις, επικυρωμένα αντίγραφα επιστημονικών τίτλων, επικυρωμένα συμβόλαια, δημοσιεύματα, δικαστικές πραγματογνωμοσύνες κλπ. τα οποία πιστοποιούν και αποδεικνύουν πλήρως τα όσα αναφέρονται στο κείμενο.