Skip to main content
SPIROS DIAMANTIDIS ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

H Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει την Βιοανάδραση ως θεραπεία εκλογής (επιπέδου 2) για τα παιδιά με  Διάσπαση Προσοχής και υπερκινητικότητα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δημοσίευσε στο έντυπό της «Τεκμηριωμένες ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις για παιδιά και εφήβους»  έναν οδηγό για να βοηθήσει τους κλινικούς ιατρούς και τους γονείς να επιλέγουν θεραπείες με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Συστήνει λοιπόν τη Βιοανάδραση ως θεραπεία επιλογής και την ταξινομεί στο "επίπεδο 2" για την αντιμετώπιση του συνδρόμου της Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD).

Η σύσταση δημοσιεύεται στο έντυπο της Ακαδημίας Παιδιατρικής και βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία.

Η κατάταξη των θεραπειών όπως είναι οι διάφορες ψυχοκοινωνικές θεραπείες, η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), η εκπαίδευση για αυτοπεποίθηση, η οικογενειακή θεραπεία,  η άσκηση, για ποικίλες παιδιατρικές διαταραχές, βασίζεται σε ένα σύστημα ταξινόμησης που κυμαίνεται από «επίπεδο 1» έως «επίπεδο 5» . Το «επίπεδο 1» σημαίνει άριστη υποστήριξη. Το «επίπεδο 5» σημαίνει καθόλου υποστήριξη.  Η ταξινόμηση ως «επίπεδο 2ο», σημαίνει «πολύ καλή υποστήριξη».

 Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών βιοανάδρασης, όπως ηλεκτροεγκεφαλική βιοανάδραση, ηλεκτρομυογραφική βιοανάδραση, κ.ά. που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στα βίντεο που υπάρχουν σε αυτό τον ιστότοπο, στην διαδικτυακή τηλεόραση.