Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Σ.Π γυναίκα 51 ετών

Επισκέφθηκα τον κ. Διαμαντίδη το 1985. Και ήταν η τελευταία μου ελπίδα καθώς είχα γνωρίσει πολλές ειδικότητες ιατρών, είχα νοσηλευθεί δύο φορές σε νοσοκομεία, με τα συμπτώματα της ασθένειας που με ταλαιπωρούσε να επιδεινώνονται και κυρίως να αποδίδονται σε ψυχολογικές διαταραχές. Περιοδικοί υψηλοί πυρετοί, πλευροδυνία, αφόρητος πόνος στην αναπνοή, στην παραμικρή κίνηση, με οδήγησαν πολλές φορές στο εφημερεύον  νοσοκομείο. Έλεγχοι γίνονταν, τα αποτελέσματα όμως δεν επιβεβαίωναν απολύτως τίποτα. Κάθε μήνα, η ίδια επαναλαμβανόμενη ιστορία. Δύο ημέρες άδεια  από τη δουλειά, καθισμένη στον καναπέ μέρα και νύχτα μια και δε μπορούσα να ξαπλώσω, να πονώ και να αγωνίζομαι να αναπνεύσω, να νοιώθω πως πνίγομαι, να παίρνω τελικά βαθειά ανάσα και να ουρλιάζω, δίχως φαγητό, νερό και πάλι από την αρχή. Μετά το 2ήμερο δίχως πυρετό, με λιγότερο πόνο, ξανά στη δουλειά, στην πίεση, στο τρέξιμο.

Εν μέσω της μετάθεσής μου στη Λήμνο με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, γνώρισα τον κ. Διαμαντίδη. Ήταν η ηρεμία που εξέπεμπε: Το γεγονός πως το 1985, ήταν ο μοναδικός ιατρός που κράτησε το ιστορικό μου σε υπολογιστή:. Γεγονός είναι πως πέταξα από πάνω μου τη διάγνωση ΝΦΔ (Νευροφυτικές Διαταραχές) και μαζί με τις βαλίτσες και τα ομοιοπαθητικά φάρμακά μου, ταξίδεψα για την όμορφη Λήμνο. Δίχως τηλέφωνο, στην ουρά των θαλάμων του ΟΤΕ, πίσω από τους στρατιώτες γινόταν η επικοινωνία μας. Και τα ομοιοπαθητικά  φάρμακά μου, ταξίδευαν μόνα τους κάθε φορά από την Αθήνα και τα παραλάμβανα γεμάτη χαρά - κάποιος με σκέφτεται-!

Και ο πυρετός έγινε 38 και τον αφόρητο πόνο τον άντεχα, ήμουν στη δουλειά κάθε μέρα, στην πίεση στις 24ωρες υπηρεσίες, στις ασκήσεις, στο στρατόπεδο. Σήμερα, μετά από γενετικό έλεγχο, γνωρίζω πως πάσχω από Οικογενενή Μεσογειακό Πυρετό. Παίρνω καθημερινά κολχικίνη. Εξακολουθώ όμως να θυμάμαι με τρυφερότητα εκείνη την επώδυνη περίοδο της ζωής μου. Υπήρχε κάποιος που νοιαζόταν για μένα. Ευχαριστώ...

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΟΝΟΜΑ
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, Α.Γ. 35 + Δ.Μ. 35 ετών ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, Α+Δ 35 ετών
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΦΟΒΙΕΣ, Α.Δ 85 ετών ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΦΟΒΙΕΣ, Α.Δ 85 ετών
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ - ΙΛΙΓΓΟΙ, Δ.Ε 66 ετών ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ - ΙΛΙΓΓΟΙ, Δ.Ε 66 ετών
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΙΩΣΕΙΣ - ΩΤΙΤΙΔΑ, Δ.Μ Δ.Μ. ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ
ΑΚΜΗ - ΑΓΧΟΣ, Δ.Θ 41ετών Δ.Θ. γυναίκα 41 ετών.
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΠΠ 39 ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΠ 39 ΕΤΩΝ, ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΔΣ Δ.Σ άνδρας 42 ετών.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΦ Δ.Φ άνδρας 50 ετών. 
ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ, ΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΔΚ Δ.Κ. άνδρας 50 ετών.
ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΟΓΚΟΣ ΥΠΟΦΥΣΗΣ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΔΚ Δ.Κ. γυναίκα 58 ετών.
ΑΓΧΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΓ Δ.Γ γυναίκα 44 ετών.
ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΦ Γ.Φ. γυναίκα 64 ετών.
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ, ΚΟΛΙΤΙΔΑ, ΠΡΟΩΡΗ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ, ΑΓΧΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ, ΕΚΖΕΜΑ, ΟΣΤΕΟΠΕΝΙΑ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΔΚ Δ.Κ γυναίκα 56 ετών.
ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ, ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΔΜ Δ.Μ γυναίκα 53 ετών
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΜ Δ.Μ γυναίκα 64 ετών.
ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΧΘΥΑΣΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, ΡΗΞΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ, ΒΡΑΔΥΑΡΡΥΘΜΙΑ, ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ, ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ ΔΜΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, ΡΗΞΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ, ΒΡΑΔΥΑΡΡΥΘΜΙΑ, ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ, ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ Δ.Μ. γυναίκα 28 ετών.
ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ, ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΔΒ Δ.Β. γυναίκα 74 ετών.
ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΓΣ Γ.Σ άνδρας 33 ετών.
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,ΦΟΒΙΕΣ,ΑΚΜΗ,ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ, ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ,ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ, ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ,ΟΥΡΟΛΟΙΜΟΞΗ ΔΚ Δ.Κ γυναίκα 40 ετών.
ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΑΓΧΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΣ Β.Σ γυναίκα 43 ετών