Skip to main content
ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περίπου 6.300 είδη και υποείδη φυτών, τα οποία αποτελούν την πολύ πλούσια χλωρίδα της.  Από αυτά σημαντικός αριθμός είναι φαρμακευτικά φυτά.

Φαρμακευτικά ονομάζονται τα φυτά που ένα ή περισσότερα τμήματά τους περιέχουν ουσίες με θεραπευτικές ιδιότητες.

Όπως έχουμε αναφέρει και με παραδείγματα, σημαντικό ποσοστό από τα σύγχρονα χημικά φάρμακα προέρχονται από φαρμακευτικά φυτά.  Και βέβαια το μεγαλύτερο μέρος των ομοιοπαθητικών φαρμάκων προέρχονται από φαρμακευτικά φυτά. Ο εθνικός μας πλούτος έγκειται στα εξής:  α) Το 80% των φαρμακευτικών φυτών, που γίνονται ομοιοπαθητικά φάρμακα φύονται στην Ελλάδα. β) Ορισμένα από αυτά ενδημούν μόνο στην Ελλάδα. γ) Τα φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδος είναι πολύ πιό πλούσια σε δραστικά συστατικά σε σχέση με τα αντίστοιχα φυτά άλλων χωρών. Και αυτό συμβαίνει διότι η ποικιλία του κλίματος, η διαμόρφωση και η σύσταση του εδάφους διαφοροποιούν τις αναλογίες των δραστικών συστατικών (ιχνοστοιχεία, αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, τερπένια κλπ) σε κάθε φυτό. Η αναλογία αυτή δραστικών συστατικών καθορίζει το εύρος του φάσματος των βιολογικών ιδιοτήτων του φυτού. δ) Για το λόγο αυτό, ο Χάνεμαν, ο αναβιωτής της ομοιοπαθητικής, χρησιμοποίησε ομοιοπαθητικά φάρμακα από φαρμακευτικά φυτά της Ελληνικής γής, προκειμένου να καταγράψει την ομοιοπαθητική φαρμακολογία, ακολουθώντας ακριβώς τα βήματα του Ιπποκράτη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ολόκληρη η ομοιοπαθητική φαρμακολογία να έχει σαν πρώτες ύλες ελληνικά φαρμακευτικά φυτά. Φανταστείτε τι σημαίνει, και τί θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.

Σημαίνει ότι από τα ελληνικά εδάφη προέρχονται πρώτες ύλες για τα απανταχού στον κόσμο ομοιοπαθητικά φάρμακα.   Θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από τα 6 τρις ευρώ της ετήσιας κατανάλωσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αξιοποιούσε η ίδια τον εθνικό αυτό πλούτο.

Τί συμβαίνει μέχρι σήμερα Όμως η Ελλάδα έχει αφήσει εντελώς ανεκμετάλλευτο τον φυσικό της πλούτο, δεν συλλέγει, δεν πουλάει, δεν επεξεργάζεται αυτό το ιδιαίτερο κεφάλαιο που διαθέτει, αλλά και δεν το περιφρουρεί.

Εδώ και δεκαετίες ομάδες ξένων επιστημόνων, με την περιβολή του φυσιοδίφη ή του ορειβάτη έρχονται οργανωμένοι με τον ειδικό εξοπλισμό τους και συλλέγουν και μεταφέρουν τα φαρμακευτικά φυτά μας στις χώρες τους, τα επεξεργάζονται και τα πωλούν σε όλον τον κόσμο προς παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων.  Στην ουσία κλέβουν τον εθνικό μας πλούτο, αφού δεν δίνουν κανένα αντίτιμο.

  Εγώ προσωπικά, και μερικοί άλλοι ομοιοπαθητικοί γιατροί συνεργάτες μου, ως συνειδητοποιημένοι επιστήμονες και πολίτες αυτής της χώρας, με ιδιωτική πρωτοβουλία, έχουμε επανειλλημένα περιφρουρήσει τους τόπους όπου φύονται τα φαρμακευτικά φυτά μας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «αγροφύλακα», σε μία προσπάθεια να εμποδίσουμε όσους λυμαίνονται τον τόπο μας. Ομάδες του Ινστιτούτου Ερευνών και Εφαρμογών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής έχουν κατά καιρούς κάνει «περιπολίες» στον Όλυμπο, στον Ταϋγετο, στα Τζουμέρκα και αλλού, αλλά δυστυχώς πάντα χωρίς τη βοήθεια της επίσημης πολιτείας. Αντίθετα με την αδιαφορία της Ελληνικής πολιτείας για την επιστημονική Ιπποκρατική Εθνική της κληρονομιά, άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, εκμεταλλεύονται πολύ έντονα το θέμα ομοιοπαθητικό φάρμακο.  

Ενδεικτικά αναφέρω εδώ μερικές από τις Βιομηχανίες Ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε διάφορες χώρες του εξωτερικού ανάμεσα από τις εκατοντάδες που υπάρχουν στη διεθνή αγορά: Nelsons Homeopathic Pharmacy, Helios Pharmacy, Ainsworths, Hahnemann Lab, Boiron, Bhandari Homeopathic Laboratories, Newton Laboratories,  Dr. Wellmans Homoeopathic Laboratory Ltd, Gudjons Homeopathic Laboratory, SBL, HomeoCare Laboratories, Warsan Homeopathic Laboratories, Dolisos America Inc, Washington Homeopathic Products, King Bio Pharmaceuticals Inc, Luyties Pharmacal Co, Mediral International Inc, Natural Health Supply, Nature Cure Company, Homeolab USA, Canadian Pharmaceutists, Homeopathy for Health, Dr. Reckeweg GERMANY, Homeopathy Overnight USA, Farmacia Homeopatica Cangallo ARGENTINA, Welleda UK, Freemans Homeopathic Pharmacy UK.

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Εφαρμογών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, του οποίου προεδρεύω, με γραπτή του πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς, προσφέρθηκε επανειλημμένα να διαθέσει εντελώς δωρεάν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και επιστημονική υποστήριξη για την δημιουργία μιας Εθνικής Ομοιοπαθητικής Φαρμακοβιομηχανίας. Η δημιουργία μιας τέτοιας φαρμακοβιομηχανίας θα είχε ως αποτέλεσμα να συρρεύσουν τεράστια έσοδα στην Εθνική οικονομία, να μπει τάξη στην ασύδοτη εκμετάλλευση της φαρμακευτικής χλωρίδας της χώρας μας και να αναπτυχθεί ένα σχεδόν μονοπωλιακό είδος ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.

Συζητήσεις με τους αρμοδίους γίνονται, εξηγήσεις δίνονται, σχεδιασμοί ξεκινούν, αλλά κάπου λασπώνουν και κολλούν αφού τελικά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ακόμη μια τολμηρή απόφαση από τη μεριά της πολιτείας. Ελπίζουμε πάντα και επιμένουμε όσο κι αν αυτό κρύβει αναποδιές και πονάει. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

-Αναδημοσίευση από την καθημερινή εφημερίδα της Θράκης "Η ΓΝΩΜH" www.gnomi-evros.gr