Skip to main content

Έλεγχος και διαχείριση του στρες με Ομοιοπαθητική θεραπεία και Βιοανάδραση

 

 

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ομιλία με θέμα «Έλεγχος και διαχείριση του στρες με Ομοιοπαθητική θεραπεία και Βιοανάδραση», την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο) υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, όπου παρευρέθηκε πολυπληθές κοινό.
Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος περιέγραψε την προσωπική θετική άποψή του για την ομοιοπαθητική και τη βιοανάδραση και ευχαρίστησε τις ομιλήτριες για την ορθή επιστημονική τους στάση, η οποία στοχεύει στην εξάλειψη της αντιπαλότητας μεταξύ ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής.
Η κ. Ελευθερία Ζαφείρη εκ μέρους της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο.) χαιρέτησε την εκδήλωση και ανέφερε ότι η Ε.Γ.Ο. (www.ego.gr) δημιουργήθηκε με πολλούς κοινωνικούς στόχους, αλλά και μέσω της ορθής ενημέρωσης να εξαλειφθεί η αντιπαλότητα μεταξύ της ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής και να μεταφερθεί η θετική εμπειρία των μελών της στο ευρύτερο κοινό.
Η ιατρός κ. Περσεφόνη Κυβέλου μίλησε για τη Βιοανάδραση ως κομμάτι της νευροφυσιολογίας,  με την οποία μπορεί κανείς να πετύχει τον  έλεγχο  και τη διαχείριση του στρες. Η Βιοανάδραση ως κομμάτι της νευροφυσιολογίας μπορεί μέσω της εκπαίδευσης να δώσει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να ελέγξει το στρες και να απαλλαγεί από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί.
Η ιατρός κ. Πετρούλα Δρόσου αναφέρθηκε στην Ομοιοπαθητική, μέσω των φαρμάκων της οποίας υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του στρες και των επιπτώσεων που αυτό δημιουργεί τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχοδιανοητική μας κατάσταση. Με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής η εσωτερική  αντίσταση του οργανισμού έχει τη δυνατότητα να γίνει πολύ μεγαλύτερη. Σήμερα που ο άνθρωπος βάλλεται καθημερινά από πολλαπλούς στρεσογόνους παράγοντες, ο έλεγχος και η διαχείριση του στρες είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.   
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ζωντανή μέτρηση του στρες σε άτομα από το κοινό και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. Η μέτρηση του στρες έγινε με ειδικά μηχανήματα με τα οποία ο εξεταζόμενος συνδέεται με ειδικό πρόγραμμα στο computer και παρατηρεί με τη βοήθεια του γιατρού τις αλλαγές των φυσιολογικών μηχανισμών του κάτω από την επίδραση στρεσογόνων παραγόντων.
 

Εικόνα 1: ο Δήμαρχος Αργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος και οι ομιλήτριες κ. Περσεφόνη Κυβέλου και κ. Πετρούλα Δρόσου

Εικόνα 2: ο Δήμαρχος Αργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αργους-Μυκηνών κ. Νατάσα Γκώνου και κ. Νίκος Δελής και ο Δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου και ιατρός κ. Βασίλης Βασιλόπουλος