Skip to main content
Υπέρταση και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Υπέρταση και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Υπέρταση και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Η υπέρταση  είναι η πιο διαδεδομένη νόσος παγκοσμίως, που προκαλεί πολλαπλές χρόνιες παθήσεις χωρίς εμφανή συμπτώματα. Μελέτες παγκοσμίως έχουν δείξει ότι περίπου το 90% των ανθρώπων μετά την ηλικία των 65 ετών διατρέχουν κίνδυνο να αναπτύξουν υπέρταση καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η αιτιολογία της υπέρτασης είναι ποικίλη και πολύπλοκη και περιλαμβάνει γενετικούς και συμπεριφορικούς παράγοντες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν αυξημένο θυμό, άγχος και κατάθλιψη στην καθημερινότητά τους. Ο θυμός και το άγχος είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που συμβάλλει στην ιδιοπαθή υπέρταση. 
Σε μία έρευνα που έγινε πριν μια δεκαετία οι επιστήμονες προσπάθησαν να συσχετίσουν τον θυμό με την ιδιοπαθή υπέρταση και να αντιμετωπίσουν τον θυμό – και επομένως το επίπεδο της υπέρτασης – με ομοιοπαθητικές συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής. 
Πιο συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 100 ασθενείς με ιδιοπαθή υπέρταση, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ίσες ομάδες. Στην μία ομάδα δόθηκε εικονικό φάρμακο (placebo) και στην άλλη δόθηκαν συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής και μετρήθηκαν τα επίπεδα θυμού καθώς και η αρτηριακή πίεση σε περίοδο 7μηνης θεραπείας. 
Στην ομάδα της Προημένης Ομοιοπαθητικής εκτός από τον ίδιο τον θυμό, η συστολική και η διαστολική αρτηριακή πίεση, μειώθηκαν στατιστικά σημαντικά μετά το πέρας της θεραπείας με Προηγμένη Ομοιοπαθητική. Επίσης, το 90% των ασθενών στην ομάδα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής παρουσίασε ανακούφιση από τα συμπτώματα συννοσηρότητας όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Συγκριτικά στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου (placebo) παρατηρήθηκαν μικρές, ασταθείς και μη αξιολογίσιμες ιατρικά διαφορές που δίνουν ακριβώς το νόημα της υπεροχής της θεραπείας της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (placebo). 
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η θεραπεία με Προηγμένη Ομοιοπαθητική εκτός του ότι αφίσταται τελείως από το placebo βελτιώνει σημαντικά τόσο την  ψυχοδιανοητική κατάσταση του ασθενούς όσο και τα σωματικά ζητήματα που τον απασχολούν, καθώς φροντίζει σε συνολικό ολιστικό επίπεδο τους ασθενείς. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική ως ολιστική θεραπευτική προσέγγιση προσφέρει λύσεις σε συνολικό ολιστικό επίπεδο στους ασθενείς που ζητούν την βοήθειά της.