Skip to main content
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση μορφή αρθρίτιδας, κατά την οποία δημιουργούνται φλεγμονές στους ιστούς που καλύπτουν τις αρθρώσεις. Τα αίτιά της δεν είναι πλήρως γνωστά και κατανοητά, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι για διάφορους λόγους ο οργανισμός επιτίθεται στους ιστούς των αρθρώσεών του και προκαλεί οίδημα και φλεγμονή, γι’ αυτό άλλωστε ονομάζονται και αυτοάνοσα.  
Πλήττει συνήθως άτομα μεταξύ 35-55 ετών, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο καθώς έχει εμφανιστεί και σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών αλλά ακόμη και σε παιδιά. Τα βασικότερα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι έντονος πόνος των αρθρώσεων, δυσκαμψία, αίσθημα καψίματος στην περιοχή των αρθρώσεων, ερυθρότητα και πρήξιμο της περιοχής και σε πολλές προχωρημένες περιπτώσεις παραμόρφωση των αρθρώσεων, κυρίως στις αρθρώσεις των δαχτύλων των χεριών.  
Η ένταση των συμπτωμάτων καθώς και η εξέλιξη της νόσου διαφέρουν από άτομο σε άτομο και έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά και την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Κάποια άτομα έχουν ήπια συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας εφ’ όρου ζωής, κάποια άλλα εμφανίζουν έντονες κρίσεις πόνων που έρχονται και φεύγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ένα μικρό ποσοστό ατόμων εμφανίζει σοβαρή μορφή της ασθένειας που μπορεί να οδηγήσει και σε κινητικά προβλήματα. 
Η αντιμετώπισή της, όπως και όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων, είναι δύσκολη και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς. Πολλοί χρειάζεται να ακολουθήσουν θεραπεία με ισχυρά χημικά σκευάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν απλά τους πόνους με παυσίπονα όποτε αυτοί εμφανίζονται. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις ομοιοπαθητικές συνθέσεις που χρησιμοποιεί προσφέρει σημαντική υποστήριξη σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. 
Πολλοί ασθενείς μετά από χρήση των ομοιοπαθητικών συνθέσεων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής μετά από διάστημα 6 - 12 μηνών παρατήρησαν αισθητή μείωση της έντασης των συμπτωμάτων μέχρι και εξάλειψή τους. Επίσης ασθενείς που ξεκίνησαν θεραπεία με Προηγμένη Ομοιοπαθητική κάνοντας ήδη χρήση άλλων σκευασμάτων κατάφεραν να τα μειώσουν σημαντικά έως και να τα διακόψουν καθώς η κατάσταση της υγείας τους βελτιώθηκε τόσο που να τους δίνει την δυνατότητα να τελειώσουν την φαρμακοληψία. Τέλος οι αιματολογικές τους τιμές βελτιώθηκαν και έφτασαν εντός ορίων!
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις ομοιοπαθητικές συνθέσεις που χρησιμοποιεί έχει την δυνατότητα να ενισχύσει τον οργανισμό σε τέτοιο καλό επίπεδο, ώστε να γίνει αυτάρκης και μπορέσει να αντιμετωπίσει καταστάσεις και συμπτώματα που τον επιβαρύνουν.