Skip to main content
Ψωρίαση και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Ψωρίαση και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Ψωρίαση και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο αυτοάνοσο, μη μεταδιδόμενο δερματικό νόσημα, κατά το οποίο τα κύτταρα του δέρματος του ασθενούς πολλαπλασιάζονται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα να δημιουργούν στιβάδες κυττάρων, τις λεγόμενες πλάκες, σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του δέρματος. Τα σημεία που εμφανίζονται συνηθέστερα οι ψωριασικές πλάκες είναι οι αγκώνες, τα γόνατα, το κεφάλι, οι παλάμες και τα πέλματα. 
Σε πολλές περιπτώσεις τα αίτια της ψωρίασης είναι κληρονομικά, και τα συμπτώματα είναι έντονη φαγούρα και αίσθημα καψίματος στην περιοχή όπου εμφανίζονται οι ψωριασικές πλάκες. Τα συμπτώματα έχουν εξάρσεις και υφέσεις με τις πλάκες πολλές φορές να ξεφλουδίζουν και τα συμπτώματα να υποχωρούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να επανεμφανίζονται και να «ξαναφουντώνουν». 
Έχει βρεθεί ότι τα συμπτώματα επηρεάζονται πολύ από διατροφικές συνήθειες, από την κατανάλωση αλκοόλ, από το κάπνισμα καθώς και από την ψυχολογία του ασθενούς. 
Η μόνιμη θεραπεία για την ψωρίαση είναι σε πολλές περιπτώσεις μία δύσκολη κατάσταση και αυτό στην ακαδημαϊκή ιατρική γίνεται με διάφορες κρέμες, ακτινοβολίες και γενικά θεραπείες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ασθενείς με ψωρίαση στρέφονται στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική είτε συμπληρωματικά είτε εναλλακτικά κάποιας άλλης θεραπείας. Έχει αποδειχτεί ότι τα συμπτώματα της ψωρίασης ανταποκρίνονται πολύ καλά στις ομοιοπαθητικές συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, καθώς ασθενείς με ψωρίαση που τα έχουν χρησιμοποιήσει αναφέρουν ότι μετά από κάποιους μήνες χρήσης μειώθηκε τόσο η ένταση των συμπτωμάτων όσο και το διάστημα επανεμφάνισής τους. Μετά από λίγη υπομονή και πιο μακροχρόνια χρήση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής αναφέρουν και πλήρη απαλλαγή από τα συμπτώματα της ψωρίασης.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως η Προηγμένη Ομοιοπαθητική έχοντας ως στόχο της και σκοπό της την τόνωση της άμυνας και της ζωτικής δύναμης του οργανισμού, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση και στην ανακούφιση χρόνιων προβλημάτων υγείας, δύσκολα αντιμετωπίσιμων.