Skip to main content
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Μια μελέτη που έγινε από ένα ακαδημαϊκό ινστιτούτο στο Koblenz έδειξε ότι το 92% των γιατρών που κουράρει ποδοσφαιριστές του Γερμανικού Πρωταθλήματος χρησιμοποιεί ομοιοπαθητικά φάρμακα η δημοτικότητα των οποίων αυξάνεται συνεχώς.

    ‘Οι ιστορίες επιτυχίας είναι εντυπωσιακές’ λέει ο Peter Billigmann ένας αθλητίατρος και επικεφαλής του ινστιτούτου που έκανε τη μελέτη σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό Spiegel. ‘Οι ομοιοπαθητικές ουσίες αφενός δεν έχουν παρενέργειες ενώ αφετέρου δεν δημιουργούν θέματα στον έλεγχο ντόπινγκ.’

     Η Γαλλική ομάδα ποδοσφαίρου επίσης χρησιμοποιεί ομοιοπαθητικά φάρμακα. O Jean- Marcel Ferret, που ήταν ο γιατρός της ομάδας ποδοσφαίρου από 1993-2004 συμπεριλαμβανομένης της περιόδου που κέρδισαν το World Cup,  μιλάει σχετικά με την προσέγγιση του στην υποστήριξη των αθλητών του χρησιμοποιώντας ομοιοπαθητικά φάρμακα:

‘Είμαι γιατρός που χρησιμοποιεί ομοιοπαθητικά φάρμακα και όχι ομοιοπαθητικός γιατρός. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις τεχνικές. Θεωρώ ότι η Ιατρική είναι Μία και συμπεριλαμβάνει ποικίλλες τεχνικές και εφαρμογές. Εμείς οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουμε τι υπάρχει διαθέσιμο  και να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των διαθέσιμων ιατρικών τεχνικών και εφαρμογών πρός όφελος των ασθενών μας. Ως αθλητίατρος πολύ σύντομα ανακάλυψα και συνειδητοποίησα ότι εκτός από τα αντιφλεγμονώδη και τα μυοχαλαρωτικά φάρμακα δεν είχα και πολλά άλλα στη διάθεση μου για να ανακουφίσω τους πόνους και να προλάβω τους τραυματισμούς των αθλητών μου...θα έλεγα ότι ήμουνα μάλλον περιορισμένος για τη φροντίδα τους. Εξαιτίας αυτού του περιορισμού χρειάστηκε να ψάξω να βρω κάτι άλλο. Άρχισα να χρησιμοποιώ τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αρχικά περιστασιακά και σιγά σιγά όλο και περισσότερο. Στην αρχή οι αθλητές είχαν εκπλαγεί και μερικοί από αυτούς ήταν μάλλον επιφυλακτικοί. Έτσι χρειάστηκε να εξηγήσω τι είναι και πως οφελούν τον οργανισμό. Η μεγαλύτερη αξία τους στον αθλητισμό είναι η ταχύτητα της δράσης τους. Μπορώ να χορηγήσω κάτι μέσα στο γήπεδο δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό και να έχω άμεσα αποτελέσματα. Στην τραυματολογία έχω τα οφέλη της Arnica χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες από το στομάχι ή το συκώτι. Τα χρησιμοποιώ επίσης για να ανακουφίσω το προαγωνιστικό και το αγωνιστικό στρες, σε δερματολογικά προβλήματα, σε ωτορινολαρυγγικά προβλήματα. Οι παίκτες μου είναι υψηλών επιδόσεων και αποδόσεων. Αποτελούν έναν πληθυσμό υψηλού κινδύνου με ένα ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα . Οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία τους και να ενισχύσουμε την απόδοση τους  ελαχιστοποιώντας αποτελεσματικά τους κινδύνους που απειλούν να τους αποσταθεροποιήσουν. Αυτή η συλλογιστική δίνει έμφαση στην πρόληψη λαμβάνοντας υπόψιν την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία του κάθε παίκτη. Προσπαθώ να τους γνωρίζω όσο πιο βαθιά γίνεται σε όλα τα επίπεδα . Τώρα μετά από τόσα χρόνια ξέρω ότι αυτή είναι η προσέγγιση της Ομοιοπαθητικής. Στο εξωτερικό μου λένε ότι η Γαλλία έχει ‘ πάρει κεφάλι’ στην Ιατρική των αθλητών..ε το σίγουρο είναι ότι η Ομοιοπαθητική έχει συμβάλλει σε αυτό τα μέγιστα...’.

Η Γαλλική ομάδα και αντίστοιχα  η Γερμανική Παγκόσμια Πρωταθλήτρια συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την Ομοιοπαθητική Ιατρική ως σημαντικό παράγοντα πρόληψης και θεραπείας.