Skip to main content

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - Οι μέλισσες δεν είναι ανυπεράσπιστες

Με βάση τις μέχρι τώρα γνώσεις μας για την μέλισσα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι: α. οι μέλισσες διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς άμυνας και αυτοίασης, και β.  είναι ικανές να εξελίσσονται και να αναπτύσσουν περαιτέρω μηχανισμούς αντίστασης στον παράγοντα που τις καταβάλλει.

Όταν οι μέλισσες ζουν σε ένα περιβάλλον με πολλές αντιξοότητες και πληθώρα προσβολών που μπορούν να δεχθούν, από χημικούς ή παθογόνους παράγοντες, χρειάζονται εφεδρείες στην ενέργειά τους  και μέσα ενδυνάμωσης που θα τις κρατούν ακμαίες.

Τα μέσα αυτά τους τα παρέχουν τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις ομοιοπαθητικές φαρμακευτικές συνθέσεις, συμβάλλει ακίνδυνα  στην κινητοποίηση των αμυντικών μηχανισμών των μελισσών, την αποκατάσταση των πεσμένων επιπέδων ενέργειας τους και κατ’ επέκταση στην μεγιστοποίηση της απόδοσής τους.

Η ενίσχυση που προσφέρεται στον οργανισμό της μέλισσας μέσω του φαρμάκου της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής έχει διαφορετικό τρόπο δράσης από αυτόν των άλλων φαρμακευτικών ή χημικών ουσιών, λόγω της ειδικής διαδικασίας παρασκευής του.

Η θεραπεία με τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής δεν επηρεάζεται από άλλους παράγοντες γι' αυτό και μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, δρώντας και συμπληρωματικά, και ενισχύοντας τα αποτελέσματα της υφιστάμενης θεραπείας.

Όπως συμβαίνει και στον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος επίσης διαθέτει αξιοθαύμαστους αμυντικούς μηχανισμούς και μηχανισμούς αυτοίασης, όταν αυτός διαθέτει επαρκή αποθέματα ενέργειας μπορεί και διατηρεί σε ελεγχόμενα επίπεδα τους μικροοργανισμούς που ζουν ή παρασιτούν μέσα του, και συνεπώς παραμένει υγιής.

Αντίθετα, όταν τα αποθέματα ενέργειάς του είναι μειωμένα, έρχεται αντιμέτωπος με υποτροπιάζουσες μολύνσεις, ιώσεις και άλλα νοσήματα.

Η θεραπεία προς έναν εξασθενημένο οργανισμό πρέπει πρωτίστως να εστιάζεται στην αποκατάσταση των δυνάμεών του, ειδάλλως η χρήση αντιβιοτικού ή παρασιτοκτόνου θα έχει μόνο προσωρινά αποτελέσματα, καθώς, εφόσον παραμένει αδύναμος, παραμένει επιρρεπής σε κάθε είδους προσβολή.

Εν κατακλείδι, η βαρρόα και οι μικροοργανισμοί δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν, αλλά θα τυγχάνουν αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης όσο η μέλισσα έχει γερό αμυντικό σύστημα.

Υπάρχουν δύο συστήματα φαρμακευτικών ουσιών που μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα υγείας όλων των ζωντανών οργανισμών και κυρίως των ανθρώπων και των μελισσών.

Το ένα θεραπευτικό σύστημα χρησιμοποιεί χημικά μέσα για να σκοτώσει το νοσογόνο παράγοντα. Αυτή είναι μια απόλυτα φυσιολογική και λογική δράση. Το μειονέκτημά της είναι ότι έχει παρενέργειες, για αυτό και χρειάζεται να εφαρμόζεται με μεγάλη προσοχή και ειδικά πρωτόκολλα, για να μην επιφέρει βλάβες στον θεραπευόμενο οργανισμό.

Από την άλλη μεριά, το θεραπευτικό σύστημα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής αποσκοπεί στην ενίσχυση του θεραπευόμενου οργανισμού και δεν ασχολείται καθόλου με το νοσογόνο παράγοντα. Όταν ο οργανισμός είναι ενισχυμένος και έχει ισχυρό αμυντικό σύστημα αντιστέκεται στην προσβολή από τους νοσογόνους παράγοντες. Το θεραπευτικό αυτό σύστημα δεν έχει παρενέργειες, και έτσι το μόνο προσδοκώμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι η θεραπεία του ή η μή προσβολή του.

Οι μέλισσες είναι πολύτιμες για τη διατήρηση του οικοσυστήματός μας και τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής είναι πολύτιμος βοηθός των μελισσών στο έργο τους.