Skip to main content
Κρίσεις Πανικού και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Κρίσεις Πανικού και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Κρίσεις Πανικού και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Οι κρίσεις πανικού είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί αιφνίδια σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ένα περιστατικό έντονου φόβου και ταραχής που εμφανίζεται ξαφνικά και χωρίς συνήθως να υπάρχει πραγματική αιτία απειλής ή κινδύνου. Η αιτία αυτή δεν είναι μια εξωγενής πραγματική αιτία απειλής αλλά είναι μια γνωστική, όπως ονομάζεται αιτία, δηλαδή μια αιτία, ένας φόβος και μια ανησυχία που τα γεννάει το ίδιο το μυαλό μας και συνήθως αφορούν πράγματα μελλοντικά και δυσκολίες που θα μας βρουν στο μέλλον. Γι’ αυτό το λόγο και ονομάζονται γνωστικές απειλές. Συνήθως πυροδοτεί έντονες σωματικές αντιδράσεις  όπως ταχυκαρδία, ζάλη, αίσθημα πλακώματος στο στήθος και δύσπονοια. Αρκετά άτομα που έχουν βιώσει κρίσεις πανικού τις περιγράφουν σαν ένα αίσθημα ότι παθαίνουν έμφραγμα και σαν έντονο φόβο θανάτου. 
Εάν ένα άτομο βιώσει συχνές κρίσεις πανικούς από ένα σημείο και μετά πάσχει από διαταραχή πανικού κατά την οποία υπάρχει ο συνεχόμενος φόβος για το εάν και πότε θα ξαναπάθει κρίση πανικού και πώς θα την αντιμετωπίσει. 
Ένας κοινός τρόπος αντιμετώπισης των κρίσεων πανικού είναι η ψυχοθεραπεία και κάποιες φορές σε συνδυασμό με την λήψη αγχολυτικών ή άλλων φαρμάκων κατά περίπτωση. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως πολλοί ασθενείς στρέφονται στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική είτε εναλλακτικά είτε συμπληρωματικά των παραπάνω διαδικασιών. 
Το ποσοστό επιτυχίας στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού με τις ομοιοπαθητικές συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής είναι μέχρι σήμερα πολύ υψηλό. Πολλοί ασθενείς που ξεκίνησαν θεραπεία με Προηγμένη Ομοιοπαθητική συμπληρωματικά με τις παραπάνω διαδικασίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον φόβο επικείμενης κρίσης πανικού και μάλιστα δεν ξαναείχαν επεισόδιο κρίσης μέχρι και σήμερα. Η σκέψη τους και το συνολικό επίπεδο ζωής τους βελτιώθηκε και πλέον δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν καμία απολύτως θεραπεία. 
Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων χρησιμοποιούν τα σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής σαν λύση επείγουσας ανάγκης σε περίπτωση που κάτι τους πάει στραβά και αρχίζουν να εμφανίζουν μία κρίση πανικού. Οι ομοιοπαθητικές φαρμακευτικές συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής έχουν γίνει για πολλούς το απαραίτητο μικρό αξεσουάρ της τσάντας τους που τους δίνει τη σιγουριά ότι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη κατάσταση με μεγάλη ανεση. 
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είτε εναλλακτικά είτε συμπληρωματικά αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι μπροεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέθοδος αντιμετώπισης ψυχοδιανοητικών καταστάσεων που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο στις μέρες μας και να βελτιώσει σημαντικά συνολικά το επίπεδο υγείας και ευεξίας τους.