Skip to main content
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ

ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ;

Τι είναι ;

Οι κεφαλαλγίες αποτελούν το συχνότερο νευρολογικό νόσημα. Προέρχονται κυρίως από αγγειακούς και μυϊκούς μηχανισμούς. Ένας αγγειακός μηχανισμός κεφαλαλγίας αποτελεί και η ημικρανία. Υπάρχουν κεφαλαλγίες τύπου τάσεως άλλα και φαρμακογενείς κεφαλαλγίες. Ακόμη υπάρχουν και κεφαλαλγίες που εμφανίζονται σαν απόρροια κάποιας φλεγμονής ή υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Η συγκεκριμένη πάθηση έχει πολλά αίτια παραγωγής και πρόκλησης. Έτσι πολύ συχνά εμφανίζεται και ως αποτέλεσμα κακής ψυχολογικής διάθεσης αλλά και έντονου και ανεξέλεγκτου στρες. Διάφοροι τύποι κεφαλαλγιών είναι:  ημικρανίες, αυχεναλγίες, νευραλγίες τριδύμου, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις των παραρρινίων κόλπων, κεφαλαλγίες τάσεως.

Η ομοιοπαθητική προσεγγίζει ολιστικά το άτομο. Αντιμετωπίζει τις κεφαλαλγίες ως μία παθογόνο νόσο που απειλεί καθημερινά τον οργανισμό. Αλλά δεν μένει μόνο εκεί! Αναλαμβάνει δραστικά μέρος και στο ψυχολογικό κομμάτι που είναι άρρηκτα εναρμονισμένο με το σωματικό.

Ο εχθρός της γυναίκας!

Περίπου στο 30% των κεφαλαλγιών ανήκουν οι ημικρανίες οι οποίες εμφανίζονται  δύο φορές πιο συχνά στις γυναίκες. Τόσο η έμμηνος ρύση με τις έντονες και συχνές ορμονικές μεταβολές, όσο και όλο το ψυχοδιανοητικό  στάτους των γυναικών, αποτελεί μία εύφορη πηγή εμφάνισης κεφαλαλγικών επεισοδίων.

Στην Ελλάδα περίπου 30 στους 100 Έλληνες παρουσιάζουν πονοκέφαλο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ το καταγεγραμμένο ποσοστό  είναι περίπου 40% έως και 80%. 

 

Πονοκέφαλος & Ημικρανίες

 Ο πονοκέφαλος και οι ημικρανίες εξιστορούνται από τους ασθενείς ως οι χειρότεροι πόνοι, καθώς η ένταση του πόνου αλλά και η συχνότητα του βιώνονται σε υπερβολικό βαθμό κάνοντας την καθημερινότητά τους σχεδόν αφόρητη. Ένας έντονος πονοκέφαλός ή μία ημικρανία επηρεάζει παράλληλα και άλλα σημεία του σώματος όπως τα μάτια και τον αυχένα. Παράλληλα επηρεάζεται και η ψυχολογία του ατόμου καθώς διαταράσσεται η ποιότητα ζωής του. Ο ασθενής αναπόφευκτα αναγκάζεται να καταφύγει σε πολλαπλές επαναληπτικές χρήσεις παυσίπονων προκειμένου να κατασιγάσει για λίγο το άλγος. Η συχνή χρήση παυσίπονων δεν αποβάλει  ωστόσο ριζικά το πρόβλημα. Σήμερα για την θεραπεία των κεφαλαλγιών εφαρμόζονται παράλληλα και άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης τους, με δυνατότητα να δώσουν βοήθεια πιο αποτελεσματική και κυρίως αιτιολογική, κάνοντας το άτομο να βρίσκει την χαμένη του αυτοσυγκέντρωση και την εύρυθμη καθημερινότητά του.

  

Η βοήθεια της ομοιοπαθητικής!

Η ομοιοπαθητική αποτελεί μία ολοκληρωμένη ιατρική μέθοδο που απαρτίζεται από  διαγνωστικό και θεραπευτικό μέρος. Μέσω της λήψης ενός πλήρους ιστορικού τόσο σωματικών όσο και ψυχοδιανοητικών στοιχείων διαμορφώνεται μία εξατομικευμένη θεραπεία που δίνει οριστικές και φυσικές λύσεις για το άτομο. Εμπειρίες ασθενών που έχουν ευεργετηθεί από την ομοιοπαθητική ιατρική χαρακτηρίζουν τη ζωή τους  εντελώς διαφορετική τόσο στο κομμάτι του σωματικού πόνου όσο και στην αναπτέρωση της ψυχολογίας τους.

Η φυσική και ήπια θεραπευτική αυτή μέθοδος  μπορεί  και  ενδυναμώνει όλο τα συστήματα του οργανισμού βελτιώνοντας σταδιακά ότι τον ταλαιπωρεί και ενδείκνυται στις κεφαλαλγίες.

 

Γιατί ομοιοπαθητική;

Η ομοιοπαθητική προσεγγίζει ολιστικά το άτομο. Αντιμετωπίζει τις κεφαλαλγίες ως μία παθογόνο νόσο που απειλεί καθημερινά τον οργανισμό. Αλλά δεν μένει μόνο εκεί! Αναλαμβάνει δραστικά μέρος και στο ψυχολογικό κομμάτι που είναι άρρηκτα εναρμονισμένο με το σωματικό. Δρα δηλαδή αιτιολογικά και εξαλείφει την αιτία τόσο την σωματική όσο και την ψυχολογική και όχι μόνο το σύμπτωμα, με σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος, έτσι ώστε σύντομα οι κεφαλαλγίες να αποτελούν ένα μακρινό και ξεχασμένο πρόβλημα.