Skip to main content
Ηπατίτιδα C και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Ηπατίτιδα C και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Ηπατίτιδα C και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Η ηπατίτιδα C έχει μελετηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς πλήττει όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού χρόνο με τον χρόνο. Προκειταί για μία λοιμώδη νόσο καθώς οφείλεται στον ιό HCV. Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του αίματος ή των παραγώγων του (π.χ. Μέσω μολυσμένης σύριγγας ) και σπανιότερα μέσω της σεξουαλικής επαφής. 
Τα κυριότερα συμπτώματα της ηπατίτιδας C είναι μειωμένη όρεξη, κόπωση, ναυτία και αρθραλγίες. Η αντιμετώπιση της νόσου αυτής γίνεται με αντιϊικά φάρμακα  και σχετίζεται πάντοντε με  την μορφολογία και τον ακριβή τύπο του ιού. Η αποτελεσματικότητά της είναι πολύ υψηλή παρόλο που σήμερα δεν υπάρχουν αμιγη αντιϊκά φάρμακα, δηλαδή με απόλυτη ιοκτόνο ενεργεια, όπως είναι αυτή των αντιβιοτικών τα οποία σκοτώνουν τα μικρόβια. Οι ιοί και τα μικρόβια αντιμετωπίζονται διαφορετικά με πολύ μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των ιών. Σε σπάνιες περιπτώσεις που η νόσος δεν μπορεί να θεραπευθεί, το άτομο οδηγείται σε κίρρωση του ήπατος ή καρκίνο του ήπατος και ηπατική ανεπάρκεια. 
Με σκοπό την ενίσχυση του οργανισμού και την ενίσχυση της θεραπείας για την ηπατίτιδα C έγινε πριν μερικά χρόνια μία έρευνα σε  50 ασθενείς που έπασχαν από ηπατίτιδα C, στους οποίους παράλληλα με την χημική αγωγή, χορηγήθηκαν και σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, κατά βάση για την υποστήριξη του ήπατος. 
Μετά από 3 μήνες θεραπείας με σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση σε όλα τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν από τους ασθενείς, της τάξης του 85% και μετά από 5 μήνες θέραπείας με Προηγμένη Ομοιοπαθητική επιτεύχθηκε πλήρης ίαση. Συκρίνοντας την ομάδα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής και την ομάδα των χημικών φαρμάκων διαπιστώθηκε ότι οι ασεθνείς που έλαβαν συμπληρωματικά και τις συνθέσεις είχαν ταχύτερη βελτίωση και συνολική καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής τους και της υγείας τους.  
Το παράδειγμα αυτό αποδεικνύει ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική αποτελεί σημαντική βοήθεια στο πλευρό των αντιϊκών φαρμάκων για την πιο γρήγορη και εύκολη ανάρρωση από βαριές λοιμώδεις νόσους, καθώς ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τον βοηθά να επανέλθει πιο γρήγορα σε όλα τα επίπεδα.