Skip to main content
Ινομυαλγία και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Ινομυαλγία και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Ινομυαλγία και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Η ινομυαλγία είναι μια συχνή ρευματολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από χρόνιο εκτεταμένο πόνο και ευαισθησία σε συγκεκριμένα σημεία. Τα επώδυνα ερεθίσματα γίνονται συχνά αισθητά πολύ έντονα και τα μη επώδυνα ερεθίσματα, όπως το άγγιγμα μια βούρτσας, μπορούν επίσης να γίνουν αισθητά ως πόνος. Τα άτομα με ινομυαλγία έχουν συχνά άλλα προβλήματα, όπως κόπωση, κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές ύπνου, πονοκέφαλο, ημικρανία, μεταβλητές συνήθειες του εντέρου και διάχυτο κοιλιακό άλγος (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) και συχνοουρία. Λέγεται επίσης ότι εντοπίζεται συχνότερα σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με ρευματοειδή αρθρίτιδα και συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Τα συμπτώματα και η επιμέρους νοσολογικές οντότητες που συνοδεύουν την ινομυαλγία ανταποκρίνονται πολύ καλά στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική και ο αναγνώστης μας θα διαπιστώσει ότι συχνά αναφερόμαστε σ’ αυτά τα νοσήματα περιγράφοντας τις δυνατότητες της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής να τα ανακουφίσει και να τα θεραπεύσει. 
Τα ακριβή αίτια της ινομυαλγίας δεν είναι γνωστά. Αυτό όμως δεν είναι εμπόδιο για την Προηγμένη Ομοιοπαθητική διότι στην προσέγγιση του ασθενούς θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από την δική του ιδιοσυγκρασία και το πώς αντιδρά στο νοσογόνο παράγοντα γιατί αυτά είναι τα ζωτικά σημεία που θα μας οδηγήσουν σε μια πετυχημένη διάγνωση.  Είναι πιθανό ότι διαφορετικά άτομα που έχουν διαγνωστεί με ινομυαλγία στην πραγματικότητα υποφέρουν από τα συμπτώματα για διαφορετικούς λόγους και μερικές από τις προτάσεις περιλαμβάνουν υπερδιέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος και αλλαγές στους μηχανισμούς για την αντίληψη του πόνου καθώς και αλληλεπιδράσεις με το σύστημα που διέπει τον ύπνο, το στρες και τα συστήματα ρύθμισης του ανοσοποιητικού. Είναι πράγματι βεβαιωμένο ότι ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζονται τα συμπτώματα δεν είναι τόσο κρίσιμος για την διάγνωσή στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική όσο είναι τα ίδια τα συμπτώματα και η σύνθεση που δημιουργούν στην ιδιοσυγκρασία του ασθενούς. 
Ο κάθε ασθενής με ινομυαλγία έχει διαφορετικά συμπτώματα, με διαφορετική ένταση και πολλές φορές διαφορετική αιτία η οποία έχει κατά πάσα πιθανότητα ψυχοδιανοητική βάση. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική, βλέποντας τον ασθενή ως «όλον» διαθέτει ομοιοπαθητικές συνθέσεις, οι οποίες στοχεύουν στο να ενισχύσουν τον οργανισμό έναντι της ινομυαλγίας τόσο σωματικά και παθολογικά όσο και ψυχοδιανοητικά. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες ασθενών που έπασχαν από χρόνιες ινομυαλγίες και έκαναν θεραπεία με ομοιοπαθητικές συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, μετά από 4μηνη λήψη τους παρατήρησαν σημαντική ελάττωση του πόνου και της δυσκαμψίας. Πολλοί από αυτούς πριν ξεκινήσουν την θεραπεία έλεγαν ότι νιώθουν οίδημα και ένα αίσθημα καψίματος και μελανιάς σε διάφορα σημεία του σώματός τους, αρκετές φορές μέσα στη μέρα που έρχονταν και έφευγαν σε ανύποπτο χρόνο. Τα παραπάνω συμπτώματα στην πλειοψηφία εξαλείφθηκαν μετά από 6μηνη θεραπεία με Προηγμένη Ομοιοπαθητική. Ταυτόχρονα όλοι τους ανέφεραν ότι πολύ σύντομα από τον πρώτο μήνα λήψης των ομοιοπαθητικών συνθέσεων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής είχαν πιο ανεβασμένη ψυχολογία, μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους με καλύτερη διάθεση παρά τους πόνους που ένιωθαν και γενικότερα απέκτησαν ελπίδα εκεί που στους περισσότερους οι πόνοι είχαν φέρει απελπισία. 
Συμπερασματικά η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις συνθέσεις που χρησιμοποιεί μπορεί να υποστηρίξει σε όλα τα επίπεδα έναν ασθενή με ινομυαλγίες. Προσπαθεί να «ανακαλύψει» την πραγματική αιτία της εμφάνισης της νόσου καθώς και να κατανοήσει την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς τόσο πριν την εμφάνιση της νόσου όσο και κατά την διάρκειά της. Έτσι καλύπτουν και ενισχύουν τον οργανισμό σε όλα τα παραπάνω επίπεδα και τον ανακουφίζουν από τα συμπτώματα πόνου, μουδιάσματος, κούρασης, απελπισίας και γενικής κακουχίας που περιγράφουν οι περισσότεροι.