Skip to main content
Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στο Σύνδρομο Επίπεδης Μέσης

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στο Σύνδρομο Επίπεδης Μέσης

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στο Σύνδρομο Επίπεδης Μέσης

Ως Σύνδρομο Επίπεδης Μέσης ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία λείπει η φυσιολογική λορδωτική στάση δηλαδή η καμπύλη της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης με αποτέλεσμα οι ασθενείς να εμφανίζουν μία εικόνα επίπεδης μέσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μία κάμψη του κορμού τους προς τα μπροστά καθώς και αδυναμία να τεντώσουν τα γόνατά τους όταν βρίσκονται σε όρθια στάση, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μόνιμα λυγισμένα. Η εικόνα αυτή επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου. 

Η παραπάνω στάση προκαλεί στους ασθενείς έντονους πόνους στην μέση και στα γόνατα και δυσκολία στο περπάτημα. Τα φάρμακα επιλογής είναι παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για τους πόνους, χρειάζεται να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις καθημερινά για την ενδυνάμωση των αρθρώσεων και των μυών τους και σε βαρύτερες καταστάσεις πρέπει να υποβάλλονται σε διορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις.  

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα παρουσιάσουμε μαρτυρίες ασθενών με Σύνδρομο Επίπεδης Μέσης οι οποίοι αποφάσισαν παράλληλα με τις παραπάνω θεραπείες που αναφέρθηκαν να ακολουθήσουν  και θεραπεία με σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής. Η διάρκεια της συμπληρωματικής θεραπείας ήταν 10-18 μήνες. Ήδη από τους πρώτους μήνες άρχισαν να δυναμώνουν οι μύες της μέσης και να μειώνονται οι πόνοι. Μετά το τέλος των δέκα μηνών είχε αλλάξει η στάση του σώματος και είχαν εξαφανιστεί οι πόνοι. Η μαγνητική τους μάλιστα έδειχνε ότι υπήρξε σε όλες τις περιπτώσεις που ανταποκρίθηκαν μια αλλαγή της καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική αποτελεί μία ασφαλή, συμπληρωματική, μη επεμβατική και βιώσιμη λύση στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.