Skip to main content
Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων.

Τα κονδυλώματα, αλλιώς γνωστά ως verruca ή Condylomata, είναι τοπικά εμφανιζόμενες καλοήθεις διογκώσεις στο δέρμα που προκαλούνται συχνότερα από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός εισέρχεται μέσω τραυματισμών όπως κοψίματα και μώλωπες και πολλαπλασιάζεται γρήγορα δημιουργώντας σχηματισμούς που μοιάζουν με φουσκάλες στο δέρμα, που ονομάζονται κονδυλώματα. Τα κοινά κονδυλώματα δεν προκαλούν πόνο ή ενόχληση εκτός εάν βρίσκονται σε περιοχές που ερεθίζονται συνεχώς.

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική έχει μεγάλη επιτυχία στην απαλλαγή από υπάρχοντα κονδυλώματα, στην πρόληψη του σχηματισμού νέων και στη μείωση της τάσης του δέρματος να σχηματίζει νέα. Η διάρκεια μιας θεραπείας κονδυλωμάτων κατά την διάρκεια της οποία λαμβάνεται η ενδεικνυόμενη θεραπεία ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή. Εξαρτάται δε από την βαρύτητα των κονδυλωμάτων και την χρονιότητά τους.

Η θεραπεία με την Προηγμένη Ομοιοπαθητικά είναι ουσιαστικά αβλαβής και μπορεί να συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάλογα με το πόσο καιρό υπάρχουν οι σχηματισμοί των κονδυλωμάτων. Ο μηχανισμός της θεραπείας είναι να βοηθήσει τον οργανισμό να αναπτύξει την κατάλληλη ισορροπία στους παράγοντες λειτουργίας του δέρματος, έτσι ώστε το δέρμα να γίνει ακατάλληλο και αφιλόξενο για την εγκατάσταση και ανάπτυξη του ιού, οπότε τίθεται τέλος και στις αντίστοιχες δερματικές βλάβες.