Skip to main content
Η ποιότητα ζωής των γυναικών με χρόνια νοσήματα βασίζεται σημαντικά στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Η ποιότητα ζωής των γυναικών με χρόνια νοσήματα βασίζεται σημαντικά στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Η ποιότητα ζωής των γυναικών με χρόνια νοσήματα βασίζεται σημαντικά στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Παρά την αυξανόμενη ζήτηση για συμπληρωματικές μεθόδους ιατρικής, σχετικά μόνο λίγες μελέτες έχουν αξιολογήσει την επίδραση αυτών των τύπων θεραπειών στην ποιότητα ζωής ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Η αξιολόγηση της ποιότητας ζωής έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο επαρκή εργαλεία για την αξιολόγηση μιας πρακτικής, καθώς το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει υποκειμενικές ερωτήσεις σχετικά με την αντίληψη του ασθενούς για τα συναισθήματά του, την υγεία, τις κοινωνικές συνθήκες και το περιβάλλον όπου ζει.

Ο στόχος της μελέτης που έγινε ήταν να αξιολογήσουμε την ποιότητα ζωής των γυναικών που υπέφεραν από χρόνια νοσήματα όπως χρόνιο άγχος, χρόνιες ημικρανίες και χρόνια αρθριτικά προβλήματα και στην συνέχεια υποβλήθηκαν σε θεραπεία με Προηγμένη Ομοιοπαθητική, μετά από περίοδο 6 μηνών. Οι ασθενείς, που ήταν γυναίκες άνω των 18 ετών, χωρίστηκαν σε δύο ανεξάρτητες ομάδες. Η μία ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής κατάλληλα για το νόσημα από το οποίο έπασχε η καθεμία και η άλλη δεν έλαβε καμία θεραπεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής. Και στις δύο ομάδες, οι ασθενείς διατήρησαν την όποια άλλη θεραπεία ακολουθούσαν ήδη για το χρόνιο νόσημα από το οποίο υπέφεραν. 

Οι ασθενείς απάντησαν κατάλληλα και έγκυρα ερωτηματολόγια στην αρχή και στο τέλος της 6μηνης θεραπείας τους. Το ένα ερωτηματολόγιο αφορούσε ερωτήσεις για την ποιότητα ζωής τους και το άλλο ερωτήσεις για το πώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την ποιότητα ζωής τους στην καθημερινότητά τους. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρξε στατιστικά σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ατόμων που ακολούθησαν θεραπεία με τα σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής τόσο σε σωματικούς όσο και σε ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Μάλιστα συγκριτικά και με τα άτομα που δεν έλαβαν θεραπεία με Προηγμένη Ομοιοπαθητική η βελτίωση ήταν γρηγορότερη και σε υψηλότερο ποσοστό. 
Οι γυναίκες μετά την θεραπεία τους με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική δήλωσαν ότι ένιωθαν πιο δυνατές και χαρούμενες, δεν υπέφεραν πια από τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούσαν πριν την θεραπεία τους και βελτιώθηκε κατά πολύ η σωματική και ψυχική τους υγεία. 

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική έχοντας σαν στόχο της την ενδυνάμωση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα, μπορεί με μεγάλη επιτυχία, μέσω των ομοιοπαθητικών συνθέσεων που χρησιμοποιεί, να αποτελέσει μία πρακτική βελτίωσης της ποιότητας ζωής, κυρίως σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.