Skip to main content
Η χρησιμότητα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην οδοντιατρική.

Η χρησιμότητα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην οδοντιατρική.

Η χρησιμότητα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην οδοντιατρική.

Οι οδοντίατροι εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις στην διαχείριση οξέων ή χρόνιων οδοντιατρικών περιστατικών λόγω της πεσμένης αμυντικής ικανότητας των ασθενών τους, που έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη αντίδρασης απέναντι σε νοσογόνους παράγοντες. Οι συμπληρωματικές θεραπείες, όπως αυτή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, γίνονται όσο περνούν τα χρόνια, ο κανόνας στην διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Μία από τις πιο επιτυχημένες μορφές συμπληρωματικής θεραπείας είναι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις ομοιοπαθητικές συνθέσεις που διαθέτει. 

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύστημα ιατρικής που αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο τομέα της οδοντιατρικής χρήσιμο στην αντιμετώπιση πολλών οδοντιατρικών καταστάσεων. Συγκεκριμένα μία από τις συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει πάρα πολύ σε συμπτώματα όπως έντονος πονόδοντος, οδοντιατρικά αποστήματα, βρουξισμό, ξηρό στόμα, αιμορραγικά ούλα και αυτοάνοσες ασθένειες που αφορούν τα ούλα. Σε συνδυασμό με διάφορες άλλες επιλεγμένες ομοιοπαθητικές συνθέσεις μπορούν να βοηθήσουν τις διαδικασίες απονεύρωσης ή εξαγωγής δοντιών καθώς και την πιο εύκολη και γρήγορη επούλωση πληγών μετά από αυτές. Νευραλγίες τριδύμου και άλλα περιστατικά έντονων νευρικών πόνων μπορούν να βοηθηθούν με την λήψη άλλων εξειδικευμένων συνθέσεων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις επιχείλιου έρπητα. 

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι μία φυσική και ασφαλής θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά ή και αυτόνομα στην οδοντιατρική τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Πέρα από το ότι έχει αποδειχτεί ότι βοηθά πρακτικά στην πιο εύκολη, γρήγορη και σίγουρη αντιμετώπιση κρίσιμων οδοντιατρικών παθολογικών καταστάσεων, βοηθάει και στην βελτίωση της ψυχολογίας του ασθενούς ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και ο ίδιος πιο δυναμικά και θετικά τις δύσκολες οδοντιατρικές διαδικασίες και την επούλωση των όποιων πληγών αυτές μπορεί να προκαλέσουν.