Skip to main content
Χρόνιες παθήσεις και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Χρόνιες παθήσεις και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Χρόνιες παθήσεις και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Η πολυνοσηρότητα, οι ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων και η μικροβιακή αντοχή είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, οι μολυσματικές ασθένειες παραμένουν μια σημαντική πρόκληση, που συχνά συνδέεται με τη μικροβιακή αντοχή. Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία, ιδιαίτερα από μελέτες κλινικής αποτελεσματικότητας, ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει ή και να αποσοβήσει αυτήν την κρίση.
Πριν κάποια χρόνια έγιναν κάποιες μελέτες σε άτομα που υπέφεραν από χρόνιες υποτροπιάζουσες ασθένειες για τις οποίες ακολουθούσαν συστηματική αγωγή. Σε αυτά τα άτομα χορηγήθηκαν συμπληρωματικά και για 8 μήνες επιπλέον οι ομοιοπαθητικές συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. 
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε ότι άτομα με υποτροπιάζοντα αναπνευστικά σύνδρομα παρουσίασαν 80% μείωση της χρήσης συμβατικών θεραπειών και 70% μείωση των συμπτωμάτων. Ασθενείς με ρευματικά σύνδρομα παρουσίασαν στατιστικά σημαντική μείωση του πόνου (από 50% σε 90%) και συνεπώς μείωση της χρήσης των φαρμάκων που έπαιρναν. Ασθενείς με εμβοές παρουσίασαν μείωση των συμπτωμάτων κατά 50% και άτομα με αλλεργικά σύνδρομα 65% μείωση σε πολυετείς αλλεργίες και 100% μείωση των εποχιακών αλλεργιών. Τέλος ασθενείς με σύνδρομα χρόνιου πόνου όπως πονοκέφαλος, ημικρανία, κ.λπ. παρουσίασαν μείωση του πόνου από 50% έως 90%, ανάλογα με την χρονιότητα και την φύση του πόνου. 
Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την συμβολή της Προηγμένης  Ομοιοπαθητικής σε χρόνιες παθήσεις όπου παίζει τον ρόλο μιας χρήσιμης παράλληλης θεραπείας σε κάθε μακροχρόνια θεραπευτική πράξη με χημική φάρμακα. Γίνεται λοιπόν απόλυτα κατανοητό ότι οι μεν χρόνιες χημικές θεραπείες έχουν την δική τους χρησιμότητα αλλά επειδή επιβαρύνουν τον οργανισμό μακροχρόνια χρειάζονται και μια μακροχρόνια υποστήριξη της άμυνας και της θεραπευτικής αντίδρασης του οργανισμου την οποία προσφέρει απλόχερα η Προηγμένη Ομοιοπαθητική.