Skip to main content

. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το δέρμα  προσφέρει στον οργανισμό ποικιλόμορφες ενισχυτικές λειτουργίες. Για παράδειγμα το υποδόριο λίπος είναι ένα σημαντικό απόθεμα ενέργειας, η βιταμίνη D που συντίθεται στο δέρμα όταν εκτίθεται σε υπεριώδες φως. Το δέρμα έχει επίσης σημαντικές κοινωνικές και σεξουαλικές λειτουργίες: εκκρίνει φερομόνες οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική έλξη.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το 20-30 τοις εκατό από εμάς έχουν ένα πρόβλημα του δέρματος που αξίζει ιατρική φροντίδα, αλλά  περισσότεροι από εμάς δεν επισκέπτονται  γιατρούς  προτιμώντας να το  αντιμετωπίσουν μόνοι τους.

Το δέρμα θέλει το μάστορα του.Μερικά από τα προβλήματα του δέρματος είναι το έκζεμα , γνωστό ως δερματίτιδα. Είναι μια από τις συχνότερες μορφές της νόσου του δέρματος, και συχνά ανταποκρίνεται πολύ καλά στην ομοιοπαθητική θεραπεία. Μία ακόμη γνωστή δερματολογική πάθηση είναι και η ψωρίαση για την οποία μεγάλο εύρος ασθενών έχουν βοηθηθεί από την ομοιοπαθητική ιατρική.

Η ψωρίαση περιλαμβάνει  κοκκίνισμα σε  περιοχές του δέρματος οι οποίες καλύπτονται  από προσκολλημένες ασημένιες κλίμακες. Το βασικό πρόβλημα είναι υπερβολικά ταχεία διαίρεση της κεράτινης κύτταρα της επιδερμίδας, που πιθανόν προκλήθηκε από φλεγμονή των οποίων η αιτία είναι προς το παρόν άγνωστη.Άλλη μία μορφή δερματικού προβλήματος είναι και η ακμή.

Οι περισσότεροι έφηβοι έχουν ακμή η οποία είναι αρκετή  για να προκαλέσει μεγάλη συναισθηματική δυσφορία στο άτομο σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και «αμήχανη» ηλικία. Συνδέεται με ανδρογόνα, ορμόνες του αρσενικού φύλου, που υπάρχουν τόσο στα αγόρια όσο και τα κορίτσια με τις αντίστοιχες ορμόνες. Τα δερματικά προβλήματα είναι από τους συνηθέστερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, αναζητούν ομοιοπαθητική θεραπεία. Βοηθά ομοιοπαθητική στα δερματικά προβλήματα;Η ομοιοπαθητική έχει ως στόχο την ουσιαστική εξισορρόπηση της διαταραχής του οργανισμού. Δίνει λύση στη συμπτωματολογία του δερματικού προβλήματος ακριβώς γιατί εξετάσει ολιστικά το άτομο. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από το υψηλό ποσοστό περιπτώσεων που βοηθιούνται  μέσω  της ομοιοπαθητικής θεραπευτικής διαδιακασίας κατά των δερματικών παθήσεων.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φιλικά  για τον οργανισμό. Προέρχονται από  ουσίες καθαρά φυσικής προέλευσης.  Μέσω της διαδικασίας της δυναμοποίησης φτάνουμε στο τελικό ομοιοπαθητικό φάρμακο το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη αραίωση. Στη ομοιοπαθητική θεραπεία δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες και γι’ αυτό κανένα ομοιοπαθητικό  φάρμακο  δεν έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία λόγων παρενεργειών ή ανεπιθύμητων ενεργειών.ΕπιλογήΗ ομοιοπαθητική ενισχύει την αμυντική ικανότητα του άτομο κατά της συμπτωματολογίας που διαμορφώνεται, δίνοντας παράλληλα,  ευεξία ,καλή φυσική κατάσταση αλλά και καλή ψυχολογία. Είναι μία φυσική λύση ενάντια   στα δερματικά προβλήματα χάρις την ολιστική και εξατομικευμένη θεραπεία της.