Skip to main content
Βαριά και κουρασμένα πόδια, ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Βαριά και κουρασμένα πόδια, ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Βαριά και κουρασμένα πόδια, ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες και άντρες μιλούν για κουρασμένα και βαριά πόδια. Το σύνδρομο αυτό των κουρασμένων ποδιών «πλήττει», σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το 20-30% του ενήλικου πληθυσμού. Επηρεάζει το 50% των ανθρώπων άνω των 50 και είναι πέντε φορές πιο συχνό στις γυναίκες. 
Τις περισσότερες φορές το σύνδρομο αυτό επηρεάζεται από το επάγγελμα του ατόμου καθώς οι πολλές ώρες ορθοστασίας ή καθιστικής ζωής είναι οι βασικές του αιτίες. Άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν είναι η ηλικία του ατόμου, το ορμονικό του προφίλ καθώς και το εάν υπάρχει παχυσαρκία. 
Η εμφάνισή του σχετίζεται με την λειτουργία του φλεβικού συστήματος. Ο βασικός ρόλος των φλεβών είναι να συλλέγουν αίμα από ολόκληρο το σώμα και να το μεταφέρουν στην καρδιά. Αυτό γίνεται λίγο πιο δύσκολο στην περιοχή των ποδιών λόγω της βαρύτητας. Όταν λοιπόν υπάρχει φτωχή φλεβική επιστροφή και το αίμα παραμένει στάσιμο στα πόδια δημιουργούνται τα πρώτα συμπτώματα αισθήματος βάρους, κούρασης και πρηξίματος. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι υπάρχει ανακούφιση των συμπτωμάτων όταν θα κάτσουν και θα τοποθετήσουν τα πόδια τους σε σχετικά υψηλότερη στάση. 
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική προσφέρει μέτρα βοήθειας και ανακούφισης των παραπάνω συμπτωμάτων, μέσω των ομοιοπαθητικών συνθέσεων που χρησιμοποιεί. Βοηθάει μέσω αυτών στην καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, των φλεβών και των αρτηριών, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Συνδυαστικά δε με συχνή άσκηση, καλή διατροφή και αποφυγή στενών ρούχων ή παπουτσιών μπορεί να έχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα, που επιδιώκει και επιτυγχάνει η Προηγμένη Ομοιοπαθητική.