Skip to main content
Αϋπνία και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Αϋπνία και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Αϋπνία και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Αϋπνία ονομάζεται η διαταραχή κατά την οποία ένα άτομο δυσκολεύεται να κοιμηθεί ή να διατηρήσει τον ύπνο του συνεχόμενα. Η αϋπνία χωρίζεται σε πρωτοπαθή όταν δεν οφείλεται σε κάποια σωματική ή πνευματική κατάσταση ή περιβαλλοντική αιτία και σε δευτεροπαθή όταν υπάρχει κάποιο σωματικό ή ψυχοδιανοητικό αίτιο. Επίσης διακρίνεται σε επεισοδιακή εάν κρατάει για μικρό χρονικό διάστημα και σε χρόνια όταν συμβαίνει πάνω από 3 φορές την εβδομάδα για πάνω από 6 μήνες. 
Τα βασικότερα αίτια της αϋπνίας είναι ψυχοδιανοητικά και στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε έντονο άγχος που κάνει το άτομο να μην μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται και λόγω νευρικότητας και νοητικής υπερδιέγερσης να μην μπορεί να ηρεμήσει για να κοιμηθεί.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να πάσχει από κόπωση και υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας καθώς και από έλλειψη συγκέντρωσης και εύκολες συναισθηματικές εναλλαγές. 
Οι περισσότεροι πάσχοντες χρησιμοποιούν χαλαρωτικές ουσίες για να μπορέσουν να κοιμηθούν και να καταπολεμήσουν την αϋπνία, οι οποίες όμως αντιμετωπίζουν πιθανά τα συμπτώματα ως ένα βαθμό, δηλαδή την δυσκολία να τους πάρει ο ύπνος, αλλά όχι την πραγματική αιτία της αϋπνίας. Γι’ αυτό τον λόγο πολλοί πάσχοντες από αϋπνία στρέφονται τα τελευταία χρόνια στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική, η οποία με τις ομοιοπαθητικές συνθέσεις που χρησιμοποιεί στοχεύει στην βελτίωση της ψυχικής υγείας του πάσχοντος σε συνολικό επίπεδο. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής που μπορούν να βοηθήσουν την ψυχική διάθεση, οπότε ανάλογα με την περίπτωση επιλέγεται το καταλληλότερο από αυτά. Συνδυαστικά όμως πάντοτε οι ομοιοπαθητικές συνθέσεις βοηθούν τον ίδιο τον μηχανισμό του ύπνου σε λειτουργικό επίπεδο. 

Πολλοί πάσχοντες όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει άριστα αποτελέσματα με την βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής και έχουν αντιμετωπίσει τις αϋπνίες που χρόνια τους ταλαιπωρούσαν.