Skip to main content

ΤΡΕΜΕ ΧΙΤΛΕΡ... ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ

Τρέμε Χίτλερ...οι επιστήμονες ακόμη προσπαθούν.  

Η τράπεζα σπέρματος με στόχο τους "Αρίους του πνεύματος" απέτυχε, λέει γιατί η φύση δεν υπάκουσε στις εντολές για παραγωγή ιδιοφυών παιδιών...

Γιατί αυτό τώρα εμάς δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση;

Γνωρίζουμε ότι για να γίνει κάποιος ιδιοφυία ρόλο δεν παίζει μόνο το γονιδιακό υλικό, αλλά και η αξιοποίησή του.

Ένα παιδάκι που μεγαλώνει σε συνθήκες που δεν ευνοούν την ανάπτυξη των διανοητικών του ικανοτήτων, σε ένα οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον το οποίο δεν του προσφέρει τα εφόδια για να αναπτυχθεί, δεν θα γίνει ποτέ "άριος του πνεύματος". Μπορεί ένα τριαντάφυλλο να ανθίσει στην έρημο; Χωρίς κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, χώματος και νερού, πώς θα βγάλει ρίζωμα, πώς θα αναπτυχθεί; Έτσι και ο άνθρωπος.

Το γονιδιακό υλικό από μόνο του δεν λέει πολλά. Σημαντικότερος είναι ο τρόπος αξιοποίησής του.

Μας δικαιολογείτε τώρα που γκρινιάζουμε για τις οικογενειακές, κοινωνικές και διαπροσωπικές συνθήκες; Είμαστε σήμερα ως κοινωνία τόσο μακριά από το να δημιουργούμε ομοιοστατικό περιβάλλον, έτσι ώστε τα παιδιά μας δεν μεγαλώνουν πια στις καλύτερες, αλλά στις αντίξοες συνθήκες. Ας πούμε η οικογένεια. Δεν προσφέρει συχνά η οικογένεια τις κοινωνικές συνθήκες εκείνες που θα βοηθήσουν το γονιδιακό υλικό να δώσει το φόρτε του. Δεν μας κάνει εντύπωση ότι άνθρωποι με καλό γονιδιακό υλικό, δεν έγιναν τελικά οι καλύτεροι. Γι' αυτό επιμένουμε και προσπαθούμε να δώσουμε στοιχεία ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε το προσωπικό μας περιβάλλον πιο ομοιοστατικό για τα νέα άτομα που έρχονται.

Αν κάθε οικογένεια δημιουργεί ένα ομοιοστατικό κύτταρο, τότε όλη η κοινωνία θα είναι πιο ομοιοστατική για όλα τα μέλη της.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"