Skip to main content

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Πρωταθλήτριες στη διαφθορά... Πρωταθλήτριες στην διαφθορά αναδεικνύονται οι ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η "Γκάλοπ Ιντερνάσιοναλ" σε 64 χώρες, μετά από παραγγελία της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια".

Στην ερώτηση εάν οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειάς τους τελευταίους δώδεκα μήνες δωροδόκησαν με κάποιον τρόπο, οι Έλληνες απάντησαν θετικά σε ποσοστό 11%, καταλαμβάνοντας την προτελευταία θέση στην Ε.Ε., με τελευταία την Τσεχία. Σε παγκόσμιο επίπεδο στην πρώτη θέση στη διαφθορά έρχονται τα πολιτικά κόμματα, καθώς 6 στις 10 χώρες τοποθέτησαν τους πολιτικούς σχηματισμούς στην πρώτη θέση της διαφθοράς.

Στην Ελλάδα μετά τις ιατρικές υπηρεσίες ακολουθούν τα πολιτικά κόμματα, οι εφορίες και τα ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι υπάρχει ειδική υπηρεσία αποδελτίωσης του τύπου στους ιατρικούς συλλόγους και γι αυτό είναι αναμφισβήτητο ότι έχουν λάβει γνώση του συγκεκριμένου άρθρου. Παρόλα αυτά από παντού υπάρχει αδράνεια και ποτέ δεν έγινε μια ειδική επιτροπή που να ερευνά αυτά τα φαινόμενα αφού έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις. Η προσφυγή στο πειθαρχικό του ιατρικού συλλόγου δεν είναι διαδικασία που θα την ακολουθήσει ο απλός πολίτης. Άλλωστε η ειδική επιτροπή στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης θα μπορούσε να προστατεύσει και κάποιους ιατρούς από κακοήθειες.

Όταν κάποια στιγμή θα ξεσπάσει το θέμα μαζικά υπό μορφή σκανδάλου, τότε ολοι θα γνωρίζουν και όλοι θα μέμφονται. Το συνήθως επικρατούν σλόγκαν θα δίνει και θα παίρνει. " Η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εκτελεί σωστά το καθήκον της, οι λίγοι επίορκοι πρέπει να τιμωρηθούν"

Δηλαδή το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εκτελεί σωστά το καθήκον της είναι άλλοθι για οποιαδήποτε σημερινή αδράνεια;

Έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών και ειδικά των χαμηλόβαθμων, λειώνει καρτερικά στο προσκέφαλο των ασθενών εκτελώντας το καθήκον της με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Είναι όμως γνωστό και καταγγέλλεται καθημερινά στα ΜΜΕ, ότι κάποιοι άλλοι και κυρίως κατέχοντες θέσεις που τους ευνοούν έχουν εγκαταστήσει διόδια με φακελάκια στη διαδρομή των ασθενών και ίσως αυτό θα πρέπει να είναι ένα από τα προσεχή προς επίλυση θέματα του ιατρικού χώρου.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"