Skip to main content

Μπράβο, εύγε! Υπέροχα, μαγευτικά, πραγματικά Ελληνικά τα δρώμενα στην τελετή έναρξης.

Μπράβο, εύγε! Υπέροχα, μαγευτικά, πραγματικά Ελληνικά τα δρώμενα στην τελετή έναρξης.   Άξιοι των θερμότερων συγχαρητηρίων όλοι οι παράγοντες της δημιουργίας, εκτέλεσης και παρουσίασης των δρώμενων στην τελετή έναρξης της Ελληνικής Ολυμπιάδας του 2004.Γεμίσαμε θαυμασμό, υπερηφάνεια και βαθιά ικανοποίηση από όσα είδαμε και ακούσαμε στην τελετή έναρξης. Ένα μάθημα για την Ελλάδα, με απλό, λιτό αλλά καταλυτικά διαπεραστικό τρόπο μέσα από τα ίδια τα γεγονότα που εκπήγασαν από το Ελληνικό πνεύμα και σημάδεψαν την ροή της ιστορίας για όλη την ανθρωπότητα.

Με ισορροπημένο, διακριτικό, πολιτισμένο, αξιοπρεπή και ταυτόχρονα καταλυτικό τρόπο, πέρασαν τα γεγονότα μέσα από εικόνες, τέλειες, τόσο σαν έμπνευση όσο και σαν υλοποίηση, αγγίζοντας τις βαθύτερες χορδές της ευαισθησίας μας. Ένα μάθημα ιστορίας, ένα μάθημα Ελλάδας προς όλη την ανθρωπότητα, και ίσως πέρα από αυτήν.

Εσείς εμπνευστές και υλοποιητές όλου αυτού του τεράστιου έργου, έχετε γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, όχι αυτές τις χάρτινες που μπορεί αύριο να σας φιλοξενήσουν και σαν αναθεματιζόμενους, αλλά σε αυτές της ψυχής μας, που δεν λησμονεί δεν επικαλύπτεται. Εσείς για μια από τις λίγες φορές, εκτελέσατε κάτι εικαστικά τέλειο που έδειξε ότι η Ελληνική δημιουργία μπορεί να ξεφύγει από τα όρια της μετριότητας και του άρπα-κόλα. Εμείς σας ευχόμαστε από καρδιάς, να έχετε πάντα μεγάλη δημιουργική δύναμη και να μας προσφέρετε τα έργα σας, πολύτιμη στήριξη της ψυχής και του πολιτισμού μας.