Skip to main content

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ;

Μας γράφουν.

Αγαπητοί κύριοι, εργάζομαι στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου το Ταμείο Υγείας οργανώνει αυτήν την εβδομάδα εθελοντική αιμοδοσία για τους υπαλλήλους σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Θέλω να καταγγείλω την υπεύθυνη ιατρό αιμοδοσίας του ΓΝΚ, η οποία δεν μου επέτρεψε να δώσω αίμα όταν της είπα ότι κάνω ομοιοπαθητική θεραπεία. Ήταν ειρωνικότατη, αποκάλεσε "μπακαλο..." τη βεβαίωση του θεράποντος ομοιοπαθητικού ιατρού μου, κ. Γεώργιου Παπαφιλίππου , ότι επιτρέπεται να δώσω αίμα, και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι δεν μπορεί να βασιστεί σ'αυτά που λέει "ο καθένας" (εννοούσε τον γιατρό μου) και ότι δεν ξέρει τι ουσίες μπορεί να περιέχονται στο KALI SULPHURICUM, το οποίο παίρνω αυτό το διάστημα, γι'άυτό και ως υπεύθυνη της αιμοδοσίας δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο "να δώσει το αίμα μου σε κάποιον χριστιανό". Από το Ταμείο Υγείας δεν μπορούσαν να επέμβουν γιατί η αιμοδοσία λειτουργεί ανεξάρτητα με ευθύνη! του ΓΝΚ. Οπωσδήποτε θα την καταγγείλω και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την άγνοιά της και για την κακή συμπεριφορά της. Σας ευχαριστώ Χρυσούλα Παπαδομανωλάκη

Το ανθρώπινο αίμα είναι πραγματικά πολύτιμο και κάθε σταγόνα του χρήσιμη για κάποιον που το έχει ανάγκη. Η ιατρική γνωμάτευση από οποιονδήποτε ιατρό της χώρας, και όχι μόνο των νοσοκομειακών δημόσιου νοσοκομείου, είναι έγγραφο ισχυρό έναντι του νόμου και των αρχών και οφείλουν όλοι να το σέβονται. Ο ιατρός οφείλει να φροντίζει το δημόσιο συμφέρον σε σχέση με την υγεία και είναι υποχρεωμένος τόσο από το νόμο, όσο κυρίως από τον όρκο του, να ενημερώνεται πριν πάρει αποφάσεις και να μη δρα με φανατισμό ή πουλώντας αυθεντία. Ο ιατρός σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα να απεμπολεί το δημόσιο συμφέρον βασιζόμενος στην άγνοια του και προσβάλλοντας τους συναδέλφους του, των οποίων το έργο απαξιώνει χωρίς να το γνωρίζει.

Το λόγο για όλ' αυτά έχει κατ' αρχάς ο νόμος, διότι εγείρονται ποινικές ευθύνες και εν συνεχεία ο υπουργός υγείας και ο ιατρικός σύλλογος.

Ο τελευταίος δεν ακούσαμε ποτέ να άσκησε πειθαρχική δίωξη για διαφήμιση των μελών του που βγαίνουν στις τηλεοράσεις με τρισευτυχισμένες επώνυμες κυρίες που απόκτησαν το παιδάκι τους με το «θεό» ιατρό τους, ή που χάσανε τα κιλάκια τους, ή που αλλάξανε πρόσωπο κλπ, κλπ, κλπ.

Βλέπετε ο ανώνυμος ιατρός που λιώνει στις εντατικές, τα ράντζα και τους διαδρόμους, στο προσκέφαλο των ταλαίπωρων ασθενών, προσπαθώντας με την υπερπροσπάθεια του να στηρίξει το μπαταρισμένο και δυσκίνητο σύστημα υγείας, δεν πουλάει. Βέβαια αν η καταγγελία ήταν για κανένα ομοιοπαθητικό ιατρό, αμέσως θα έσπευδε ο ιατρικός σύλλογος να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό.

Ο ιατρικός σύλλογος τίποτα δεν έμαθε, τίποτα δεν κατάλαβε για όλ' αυτά. Πολύ φοβόμαστε ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα καταλάβει τίποτα, διότι αφορά γνωμάτευση ομοιοπαθητικού ιατρού. Οψόμεθα. Θα ήμασταν ευτυχείς αν διαψευδόμασταν διότι θα φαινόταν ότι κάτι άλλαξε στη ζοφερή πραγματικότητα.  

οι Ε.Γ.Ο-ιστές