Skip to main content

20 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

    Κάθε χρόνο περίπου 100 χιλιάδες αμερικανοί διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή καρκίνου σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες στατιστικές. Οι πιο κάτω προτάσεις εστιάζονται σε συνολικούς τρόπους που η καθημερινή δράση μπορεί να βοηθήσει κυρίως στην πρόληψη αλλά και μερικές φορές και στην καλυτέρευση περιπτώσεων καρκίνων.   1 Τα φρέσκα μύρτιλα (blueberries), τα βακκίνια (cranberries) και τα κεράσια έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δύναμη γιατί περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ανθοκυανινών οι οποίες μπορούν να περιορίσουν τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων. 2 Το πράσινο καθώς και το άσπρο τσάϊ περιέχουν EGCG, μια αντιοξειδωτική χημική ουσία που απαντάται σε φυτά και έχει τη δυνατότητα να διαφυλάξει την καλή υγεία των κυττάρων. 3 Το τζίντζερ μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο καρκίνων του εντέρου καταστέλλοντας τη φλεγμονή στον πεπτικό σωλήνα. 4 Το λάχανο περιέχει ισοθειοκυανάτες οι οποίες βοηθούν να καθαρίσουν το σώμα από καρκινογόνα. 5 Τα μήλα φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές επιδράσεις στο έντερο. 6 Ένας ζωηρός καθημερινός περίπατος 30 λεπτών μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, την ενέργεια γενικότερα και δυνητικά να ελαττώσει τον κίνδυνο σακχαρώδους διαβήτη και καρκίνου. 7 Τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να ανακουφίσουν από το στρες και να ενισχύσουν το αμυντικό σύστημα. 8 Γνώση του ιστορικού υγείας της οικογένειας μπορεί να είναι πολύ βοηθητική στον προσδιορισμό των ασθενειών που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προφύλαξη. 9 Αναγνώρισε τα συναισθήματα σου, συζήτησε τα, δώσε τους διέξοδο έκφρασης και ανακάλυψε τρόπους να ενισχύσεις όμορφα συναισθήματα. 10 Η ήρεμη και σωστή αναπνοή βοηθά στην συνολικότερη καλή λειτουργικότητα όλων των κυττάρων του σώματος. Καθημερινές συνεδρίες αργών εισπνοών και εκπνοών μέχρι και 5 το λεπτό μπορούν να βοηθήσουν την αντιμετώπιση αρνητικών επιδράσεων που το στρες έχει στην σωματική και συναισθηματική υγεία. 11 Εστιάσου στις φυτικές ίνες. Η βρώμη είναι καλή πηγή ινών και εκτός από το ότι βοηθά το σώμα να αποβάλει τοξίνες, μπορεί επίσης να περιορίσει την πείνα διατηρώντας τα επίπεδα ζαχάρου του αίματος σταθερά και δίνοντας μια αίσθηση κορεσμού για περισσότερο χρόνο. 12 Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο βασικοκυτταρικού καρκίνου του δέρματος. 13 Να τρως οργανικές τροφές που δεν περιέχουν χημικά τα οποία επιβαρύνουν τον οργανισμό με τοξίνες. 14 Το μπρόκολο είναι πάρα πολύ καλή πηγή ινδολών οι οποίες έχουν περιορίσει την καρκινική ανάπτυξη σε μελέτες εργαστηρίου. 15 Οι νιφάδες κόκκινου πιπεριού περιέχουν καψαϊκίνη η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε καρκινικά κύτταρα επιτιθέμενη στην πηγή ενέργειας τους χωρίς να βλάπτει γειτονικά υγιή κύτταρα. 16 Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο το οποίο μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο καρκίνων πνευμόνων και στομάχου. 17 Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν περισσότερο λυκοπένιο από τις ωμές. 18 Αυγά από κότες ελεύθερης βοσκής, εκτός από πρωτεΐνες και ζωτικά λιπαρά, περιέχουν επίσης και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρκίνων. 19 Η κουρκούμη (turmeric), το ινδικό αυτό μπαχαρικό με τη χρυσή απόχρωση παίρνει το χρώμα του από μια βαφή που λέγεται κουρκουμίνη, η οποία είναι επίσης αντιοξειδωτικό που βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών. 20 Αντιοξειδωτικά στο σκόρδο και το κρεμμύδι μπορούν να προφυλάξουν από καρκίνους και ασθένειες της καρδιάς.