Skip to main content
Θεραπεία φλεβικής θρόμβωσης με την βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής

Θεραπεία φλεβικής θρόμβωσης με την βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής

Θεραπεία φλεβικής θρόμβωσης με την βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής

Φλεβική θρόμβωση ονομάζεται η δημιουργία θρόμβου στο εσωτερικό της φλέβας.  Είναι μία κατάσταση αρκετά επικίνδυνη και απειλητική για την ζωή, καθώς λόγω θρομβοεμβολής, μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Εμφανίζεται συνήθως στα κάτω άκρα και πιο σπάνια στον βραχίωνα ή στον θώρακα. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που μας κάνουν να την υποψιαστούμε είναι ευαισθησία στην γάμπα, δυσκολία στην κίνηση του μέλους ή στην βάδηση, οίδημα και διογκωμένες φλέβες, ερυθρότητα και αίσθημα θερμότητας. Η θεραπεία της περιλαμβάνει χημικά αντιπηκτικά και θρομβολυτικά φάρμακα. 
Θα παρουσιάσουμε την περίπτωση ενός άνδρα 65 ετών, ο οποίος έπασχε εδώ και 15 χρόνια από ατοπική δερματίτιδα και γι’ αυτό είχε μία φλεγμονώδη περιοχή στο αριστερό κάτω άκρο. Κατά καιρούς χρησιμοποιούσε αντιβιωτική αλοιφή στην περιοχή αλλά δεν έπαιρνε κάποια συστηματική φαρμακευτική αγωγή. Λόγω ενός ατυχήματός του η φλεγμονή επιδεινώθηκε και επειδή έπασχε και από άλλα σοβαρά ζητήματα υγείας του πρότειναν να κάνει επέμβαση καθώς φάνηκε ότι δημιουργήθηκε σοβαρή φλεβική θρόμβωση. Ο ασθενής, λόγω ψυχολογικής κατάστασης, δεν συμφώνησε και στράφηκε στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική. Του χορηγήθηκε Προηγμένη Ομοιοπαθητική θεραπεία για περίπου ένα 8μηνο. Τα συμπτώματά του συνεχώς βελτιώνονταν και στην τελευταία του επίσκεψη βρέθηκε ότι είχε απαλλαγεί πλήρως απ’ όλα τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την φλεβική θρόμβωση και μέχρι σήμερα, περίπου 4 χρόνια μετά, δεν υπήρξε επανεμφάνισή της. 

 

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική θεραπεία παρουσιάζει σαφή υποστηρικτική ικανότητα σε τέτοιου τύπου καταστάσεις καθώς δεν έχει παρενέργειες και επίσης μπορει να χρησιμοποιηθεί και σε ασθενείς με φαρμακευτικές αλλεργίες σε χημικά σκευάσματα.  Σε κάθε περίπτωση τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής μπορούν να χορηγηθούν ταυτόχρονα με οποιοδήποτε άλλο χημικό σκεύασμα.