Skip to main content
Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην χρόνια ρινοκολπιτίδα.

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην χρόνια ρινοκολπιτίδα

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην χρόνια ρινοκολπιτίδα

Με τον όρο ρινοκολπίτιδα αναφερόμαστε στην φλεγμονή της μύτης και των παραρρινίων κόλπων που είναι οι αεροφόρες κοιλότητες γύρω από την μύτη. Πλήττει άτομα όλων των ηλικιών και τα συνηθέστερα συμπτώματά της είναι μπούκωμα, καταρροή, πόνος στο πρόσωπο και μείωση ή απώλεια της ικανότητας όσφρησης. Η χρόνια ρινοκολπίτιδα είναι μία κοινή διαταραχή που συναντάται σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής. 
Πριν 6 χρόνια έγινε μία έρευνα κατά την οποία μελετήθηκε η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της χρόνια ρινοκολπίτιδας μέσω της χρήσης των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων της. Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν άντρες και γυναίκες ηλικίας 18-60 ετών, που υπέφεραν από χρόνια ρινοκολπίτιδα. Τα άτομα αυτά διέκοψαν οποιαδήποτε άλλη αγωγή ακολουθούσαν και ξεκίνησαν να λαμβάνουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής. Με το πέρασμα των μηνών μετρήθηκε το πώς επηρεάστηκαν τα συμπτώματά τους. 
Στην πλειοψηφία των ασθενών τα συμπτώματα μπουκώματος, καταρροής και πόνου στο πρόσωπο μειώθηκαν αισθητά ήδη μετά από τους πρώτους 2 μήνες συστηματικής χρήσης των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής και εξαφανίστηκαν μετά από ένα 6μηνο συστηματικής θεραπείας. Στους περισσότερους επανήλθε και το αίσθημα της όσφρησης το οποίο είχαν χάσει εδώ και καιρό! Πέρα από αυτά οι ασθενείς άρχισαν να νιώθουν και ένα  αίσθημα ευεξίας καθώς βελτιώθηκε κατά πολύ και πάλι η ποιότητα ζωής τους και μπορούσαν και πάλι να περπατήσουν, να τρέξουν και να αθληθούν στην φύση, κάτι που μέχρι τώρα έκαναν είτε καθόλου είτε με μεγάλη δυσκολία. 


Το παραπάνω είναι ένα σημαντικό παράδειγμα από το οποίο φαίνεται η θεραπευτική συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην συνολική τόνωσης της άμυνας και των συστημάτων μας και στην βελτίωση της ποιότητας συνολικής ποιότητας ζωής μας.