Skip to main content
Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση της ακμής

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση της ακμής

Η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση της ακμής.

Η ακμή εμφανίζεται όταν οι πόροι στο δέρμα φράσσονται λόγω ρύπων, υπολειμμάτων και βακτηρίων. Το δέρμα παράγει φυσικά σμήγμα το οποίο διατηρεί την ελαστικότητά του. Μερικές φορές όταν υπάρχει υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, τείνει να προσελκύει ακαθαρσίες και φράζει τους πόρους.

Η ακμή σχετίζεται κυρίως με την εφηβική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα σε οποιαδήποτε ηλικία. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στον σχηματισμό ακμής, ορμονικές ανισορροπίες, ανθυγιεινές επιλογές τροφής και τρόπου ζωής, το άγχος και ο εμμηνορροϊκός κύκλος είναι λίγοι από αυτούς. Η ακμή εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει ουλές.

Υπάρχουν κυρίως δύο τύποι ακμής, η μη φλεγμονώδης και η φλεγμονώδης ακμή. Τα λευκά και τα μαύρα στίγματα είναι η μη φλεγμονώδης ποικιλία ενώ οι βλατίδες, οι φλύκταινες, οι όζοι και οι κύστεις είναι το φλεγμονώδες είδος. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη θεραπεία της ακμής καθώς αντιμετωπίζει τη βασική αιτία και προάγει το υγιές δέρμα. 

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική προσφέρει μακροπρόθεσμες θεραπείες για την πρόληψη του σχηματισμού ακμής, στοχεύοντας τις βασικές αιτίες ή τα ερεθίσματα που την προκαλούν. Αντιμετωπίζει τις αιτίες των ορμονικών διακυμάνσεων και βοηθά επίσης στη μείωση των οξέων συμπτωμάτων του πόνου, της φλεγμονής και του οιδήματος που μοιάζει με ακμή. Στην περίπτωση της ακμής αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με την θεραπεία της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής είναι να δημιουργήσουμε περιβάλλον αντίξοο για την ανάπτυξη των μικροβίων και του υπερβολικού σμήγματος. Είναι ένας οικολογικός και ορθολογικός τρόπος για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων αφού είναι ουσιαστικά σα να κάνουμε έξωση από το δέρμα μας των μικροβίων και των άλλων παραγόντων που ευνοούν την ακμή.