Skip to main content
Η κατάθλιψη στην κλιμακτήριο υποβοηθούμενη από την Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Η κατάθλιψη στην κλιμακτήριο υποβοηθούμενη από την Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Η κατάθλιψη στην κλιμακτήριο υποβοηθούμενη από την Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Κλιμακτήριος ονομάζεται η περίοδος μετάβασης από την οποία περνάει μία γυναίκα λίγο πριν μπει στην εμμηνόπαυση, δηλαδή στην διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Κατά την διάρκεια της κλιμακτηρίου, η οποία ξεκινάει γύρω στα 50 και διαρκεί από 1-2 χρόνια έως 5-6 χρόνια, συμβαίνουν πολλές ορμονικές διαταραχές στο σώμα της γυναίκας που έχουν ως αποτέλεσμα την ακανόνιστη περίοδο, τις εξάψεις, την έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος και την ξηρότητα του κόλπου αλλά και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις. Άλλα συμπτώματα που αναφέρουν οι γυναίκες είναι πνευματική σύγχυση, διαταραχές στην μνήμη, την σκέψη και την συγκέντρωση, διαταραχές στον ύπνο και κάποιες φορές και κατάθλιψη.
Τα συμπτώματα της κατάθλιψης της κλιμακτηρίου διαφέρουν από τα τυπικά συμπτώματα της κατάθλιψης στις άλλες φάσεις της ζωής της γυναίκες και έχουν να κάνουν με την σεξουαλική ζωή, με την σωματική αλλαγή, με την εικόνα του εαυτού και με διαταραχές του ύπνου. Αυτές οι διαταραχές προκύπτουν κατά βάση από τις ορμονικές διαταραχές που συμβαίνουν στην γυναίκα αυτή την περίοδο και εκεί θα πρέπει να στραφούμε για να τις βοηθήσουμε να ανακουφιστούν. 
Η εξισορρόπηση των ορμονών σε αυτή την περίοδο της ζωής της γυναίκας γίνεται πολλά χρόνια τώρα με την χρήση συγκεκριμένων σκευασμάτων είτε χημικών είτε φυτικών. Τα τελευταία χρόνια όμως πολλές γυναίκες επιλέγουν την Προηγμένη Ομοιοπαθητική ως πρακτική για να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω σωματικά και ψυχοδιανοητικά συμπτώματα, είτε συμπληρωματικά είτε εναλλακτικά. 
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τα σκευάσματα που χρησιμοποιεί έχει ως στόχο να μειώσει τις ορμονικές διαταραχές και να φέρει τις ορμόνες σε μία ισορροπία ώστε όλα τα συμπτώματα να είναι πιο ήπια. Επίσης μέσω των ομοιοπαθητικών συνθέσεων που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη της ψυχολογίας προσπαθεί να εξισορροπήσει τη συναισθηματική και διανοητική έκφραση ώστε οι γυναίκες να αντιμετωπίσουν αυτή την φάση πιο ήρεμα, να την φυσιολογικοποιήσουν και να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους και την καλή τους διάθεση.