Skip to main content
CHER AND HOMEOPATHY

CHER, Αμερικανίδα τραγουδίστρια, νικήτρια OSCAR

Η νικήτρια του Όσκαρ και σταρ Cher, δίνει στην Ομοιοπαθητική τη πρωτιά για τη θεραπεία της από μια  εξουθενωτική ιογενή ασθένεια που την είχε προσβάλει το 1987 και εκδηλωνόταν ως χρόνια κόπωση και περιόδους επαναλαμβανόμενων πνευμονιών.

«Δε νομίζω ότι θα βρισκόμουν εδώ σήμερα αν δεν υπήρχε η Ομοιοπαθητική θεραπεία. Είχα αρρωστήσει από τον ιό Epstein-Barr, ο οποίος οδηγεί σε χρόνια κόπωση και δε μπορούσα να δουλέψω αποτελεσματικά για δύο χρόνια», δήλωσε στη Scottish Sunday Mail κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης.

«Δοκίμασα με τη συνήθη φαρμακευτική αγωγή αλλά απλά δεν είχε αποτέλεσμα. Οι γιατροί μου έλεγαν πως οι αρρώστιες που βίωνα ήταν στο μυαλό μου. Ο κόσμος νόμιζε ότι είχα τρελαθεί», θυμάται.

«Μετά στράφηκα σε έναν Σιχ ομοιοπαθητικό γιατρό, όντας σχεδόν σε απόγνωση. Ξεκίνησε να εφαρμόζει  την Ομοιοπαθητική θεραπεία που περιελάμβανε διάφορα βότανα και θεραπεία με βιταμίνες. Πολλοί γιατροί δε πίστευαν σε αυτές τις τακτικές τότε. Μέσα σε τέσσερις μήνες, με είχε συνεφέρει».

Η σταρ υποστήριξε σφοδρά την Ομοιοπαθητική Κλινική της Γλασκώβης το 2004, μετά τη προβολή ειδήσεων στη τηλεόραση όπου ακούστηκε πως η κυβέρνηση θα ελάττωνε τον οικονομικό προϋπολογισμό της πόλης που αφορούσε τον τομέα της Υγείας, κατά 58 εκατομμύρια λίρες, απειλώντας έτσι να διακόψει τη λειτουργία του νοσοκομείου.